"Поздравяваме Румен Радев и Илияна Йотова за решението им да обявят заявката си за втори мандат. Знаех за изявлението на президента предварително. Смятам, че това изявление беше необходимо точно в този момент с една цел – да се спрат внушенията, че президентът ще прави собствена партия". Това заяви вчера на пресконференция в централа на БСП лидерът на левицата Корнелия Нинова. Тя подчерта, че въпросът с кандидатурата на държавния глава и подкрепата ще се решава след парламентарните избори.

„С ясната му и категорична заявка за кандидатиране за втори президентски мандат, смятам че той сложи край на тези спекулации за политическите му намерения да прави собствена партия. Tова беше необходимо сега преди парламентарните избори, за да е ясно. Това е честна и открита позиция на президента”, заяви Нинова.

По съдържанието на изявлението, лидерът на БСП каза, че президентът постави някои принципи за правене на политика и за промяна на порочния модел на управлението на Борисов, коментира Faktor.bg.

„Заложи ги в речта си като декларация. Но за нас това не са само декларации и заявка на принципи. Това за нас от 4 години са действия с много изстрадани битки”, заяви лидерът на БСП.

С една дума, председателката на БСП Корнелия Нинова изпрати много поздрави на президента Румен Радев за неговото решение да обяви кандидатурата си за втори мандат. И очакванията на обществеността в България не само не бяха оправдани, но доведоха и до разочарования при мнозина.

LIBERTA.BG няма да коментира Корнелия Нинова, а ще я остави в размисъл.

Преди да публикуваме какво казаха за нашата медия областният председател на БСП Бургас Стойко Танков, общинският председател на БСП Бургас Живко Господинов и общинският председател на БСП Поморие Никодим Стоянов, които изразяват пълна подкрепа за втори мандат на президента Румен Радев, включително и социалистите от младежката структура на БСП Плевен и БСП Велико Търново (и мн. други), ще ви запознаем с две реакции във Фейсбук, които напълно припокриват усещането след вчерашната пресконференция на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Илия Иванов, Фейсбук: Боже... Корконделия Нинова щяла да решава за Радев след парламентарните избори. Що направо не вземе да се коалира с герп отсега?!

Тихомир Василев, Фейсбук: Интересно от какво ги е страх БСП та ще изразяват позиция след парламентарните избори дали подкрепят Президента Радев. Каква е разликата от сега и после. Може би се опасяват, че ще са трета политическа сила? А може би са се договорили с ГЕ(Р)П да издигнат друга кандидатура? Което е доста притеснително, а имаше такива слухове преди месец. В мен възникват тези въпроси и се терзая силно да получа отговори на тях. Толкова ли силно статуквото се плаши от Президента Радев? Той ли е треската в задниците на мутрите узурпирали властта? Надявам се избирателите социалисти да мислят с главите си кого да подкрепят. Да не се окаже, че гласуват за Нинова, а после получават Борисоff!

Стойко Танков, председател на Областния съвет на БСП – Бургас: Румен Радев досега има успешен мандат, показа последователност, воля за решаване на проблемите и активна политическа позиция. С подкрепата си за протестите, се позиционира като алтернатива на сегашното управление. Мисля, че членовете и симпатизантите на БСП ще го подкрепят за втори мандат.

Живко Господинов, председател на Общинския съвет на БСП – Бургас: Румен Радев се утвърди като държавник и национален лидер. Той е политикът с най-висок рейтинг в държавата и концентрира доверието на всички българи, които искат промяна, искат да живеят нормално в държава без корупция и задкулисие, без олигархия. Неслучайно двете партии на статуквото ГЕРБ и ДПС обединяват усилията си в единен фронт срещу президента, но те не могат да излъчат кандидатура за държавен глава с авторитета на Радев. Имаме всички шансове да се поздравим през ноември с още по-убедителна победа на президентските избори.

Никодим Стоянов, председател на Общинския съвет на БСП - Поморие: Социалистите от община Поморие напълно подкрепят заявеното намерение на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова да се кандидатират за втори мандат на президентските избори в края на тази година. Считаме, че те реализираха един успешен мандат в много сложна обществено-политическа обстановка в България и решително застанаха на страната на подавляващото мнозинство от българските граждани, които категорично отхвърлят установения от ГЕРБ и ОП корупционен модел на държавно управление. Вярваме, че тяхната кандидатура ще намери подкрепа не само сред социалистите, но и в средите на всички честни български граждани, които искрено желаят промяната. Надяваме се тази промяна да започне на парламентарните избори и да бъде затвърдена на президентските!

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.