Най-печеливши в местните избори ще бъдат ДПС, убеден е бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов

„Всички основни политически формати ще отчетат по-добри резултати на местните избори. След вота всеки ще бъде победител. ГЕРБ ще бъде първа политическа сила, но няма да има тези 130 кмета. БСП и „Обединени патриоти“ ще имат повече кметове. Най-печеливши в тези избори ще бъдат ДПС“. Това каза пред БНР Цветан Цветанов, председател на „Евроатлантически център за сигурност“.

В предаването „Неделя 150“ на програма „Хоризонт“ той припомни, че за 13 години партия ГЕРБ се е изградила като единствената алтернатива в смесените региони.

„Днес обаче политическото решение, което се взема от Изпълнителната комисия, е не навсякъде и не на всяка цена в тези места ГЕРБ да има представителство. Това води до леко отдръпване и демотивиране на достойните мюсюлмани и българо-мохамедани, които припознаха ГЕРБ като единствената алтернатива. ГЕРБ ще направи отстъпление от смесените региони“, каза Цветанов.

„Резултатите от местните избори ще дадат фактите, с които всеки един ще трябва да се съобразява. Местната власт е гръбнакът на партията, но и гръбнакът за развитието на регионите“, посочи още той.

Според Цветанов след шпионския скандал решенията за реализирането на големите енергийни проекти са започнали да минават много бързо.

Още по темата: Борисов влезе във водовъртежа на великите сили, а няКОЙ отзад се кикоти и дебелее

По думите му единствените, които могат да саботират правителството, „са тези, които участват в него, и в голямата си част тези, които могат да бъдат опоненти в българския парламент“.

По повод скандала в БНР и информацията за оказван натиск върху медията Цветан Цветанов призова за смелост и засегнатите да обявят имената на опиталите се да им окажат влияние, за да се спрат спекулациите по темата.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.