Протестирам официално срещу цензурата в БНТ. Ще направим постъпки пред президента, премиера и НС, шефът на националната телевизия Емил Кошлуков да бъде свален от поста заради цензура, която той налага на журналисти, работещи за европейски сайт.

Това каза журналистката Люба Кулезич в предаването си „Честно казано“ по Евроком. Причина за гнева й стана отказа на Кошлуков да позволи на журналистката Валя Ахчиева да разкаже са свое разследване в европейски сайт. „Това е много сериозен скандал. БНТ е поставена под похлупак. Той не е дал отговор за 100 000 долара заем от Цветан Василев, както и за зависимостите си от Делян Пеевски и ДС. Емил Кошлуков цензурира ЕС“, допълни Кулезич.

Разследването на Валя Ахчиева е свързано с кабинет в Германия, в който Фондът за лечение на деца е изпращал наши болни деца да се лекуват за сметка на здравната каса.  Оказва се, че там болните са карани да пият собствената си кръв след неясна обработка. Методът не е научно доказан в Германия, а неговият автор д-р Николаус Клер е починал. Методът предизвиква огромен скандал в Германия, където има и заведени много дела. В същото време НЗОК е задължена да плати лечението.  
 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.