bTV съобщи решението на Спецсъда за свидетелите по делото ”КТБ” близо половин час преди определението да бъде четено на съдебното заседание, предаде репортер на Фрог нюз от залата. Това е скандално, защото означава, че някой от съдиите го е съобщил на телевизията предварително.

В 18.10 съдът "bTV" съобщи: "Съдът оставя в ареста задържаните свидетели по делото "КТБ"! Само че на заседанието съдия Пламен Панайотов каза, че определението ще бъде прочетено в 18.30 часа.

По закон до обявяването решението е тайна. Освен ако не е взето предвалително, което е още по-голям скандал.

Защитниците и обвиняемите бяха шокирани от този факт. Адвокатите са единодушни, че е нарушена тайната на съвещанието и че преди да е чуто решението в съда, медиите вече са уведомени.

По-късно стана ясно, че съдебното решение е същото като това, което е обявено по телевизията.

След като Фрог нюз публикува тази информация,  бТВ моментално свали новината и отново я пусна, но много по-късно. В Гугъл обаче е запомнен първоначалният час. В протокола на заседанието е отбелязан фактът, че медия е съобщила за решението на съда, преди самият съдия да го е направил.  Всички адвокати и близки на задържаните видяха с очите си публикацията, докато чакаха да бъдат допуснати в залата, за да чуят решението. Заседанието започна в 18:47  ч., а самото решение бе прочетено много по-късно.

.

.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.