От следващата година тестванията за употреба на наркотици ще се правят на всички служители в МВР, обави министър Иван Демерджиев.

До седмица или най-много до 10 дни предстоят рокади на ключови позиции в Министерството на вътрешните работи. Това съобщи служебният министър Иван Демерджиев пред БНТ. По думите му това е единственият начин да се изчисти МВР от хора, които не изпълняват задълженията си.

"Цели структури в министерството са създадени, за да служат на други цели, а не за това, за което са назначени. Скоро ще има смяна на ключови позиции на хора, които не могат да овладеят подчинените си", уточни Демерджиев и добави, че "политическото ръководство е залитало често да сменя хора, защото са неудобни на властите".

Той додаде и малко повече подробности за започналата вчера акция по тестването на полицаите за наркотици и алкохол.

"Всеки полицай ще бъде тестван при качване в служебния автомобил. При застъпването на следващата смяна ще се тестват и двата екипа. Това ще става ежедневно и постоянно. Няма срок за акцията, ще е постоянна. От следващата година тестванията ще се правят на всички служители в МВР", допълни вътрешният министър.

Иван Демерджиев коментира и зачестилите случаи на заловени полицаи, които шофират под въздействието на алкохол и наркотици.

"За да няма такива хора в системата, трябва да бъдат заловени, уличени и наказани. В момента те се разкриват и МВР се чисти от тях. Занижени са критериите за постъпване в системата, правим възможното да ги повишим. Контролът над служителите също беше силно занижен", каза още Демерджиев.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.