"Всеки ден на Борисов във властта се измерва със загубени човешки животи. Сриването на Борисов ще повлече със себе си всички от задкулисието." Това каза Мая Манолова в "Студио Банкеръ". Лидерът на "Изправи се.БГ" споделя, че изпитва страх, като си представи докъде може да стигне сгромолясването на този модел и изпитва вина, че цяло едно поколение не са го осветли и премахнали навреме. "Позволихме държавата да бъде превзета от малка група хора, законът да се прилага по целесъобразност и институциите да се превърнат в бухалки. Повече нямаме право на грешка", допълва тя.

Започва ли задкулисието детронацията на Борисов? Как да се вържат ръцете на изборните манипулатори? Ще може ли да се формира в новия парламент реформаторско мнозинство, въпреки ГЕРБ, БСП и ДПС? „Напазарувана“ ли е извънпарламентарната опозиция? Едно и също лице ли са Мата Хари и Пунта Мара?

В интервюто Мая Манолова каза още:

В персоналния състав на статуквото са Борисов, Делян Пеевски, Кирил Домусчиев, Маджо, Маргините, Ковачки, Котараците, Вальо Златев, може би пропускам някого. Това са хората в близост до властта, които благоденстват в тежките времена, когато хората остават без работа и доходи.

Проблемите не са тясно партийни, ние имаме проблем с демокрацията, изгнилата система на Борисов застрашава устоите на цялото общество. И тя може да бъде унищожена само с общи действия.

Липсата на обединение прави възможен Борисов на власт.

Всеки ден на Борисов във властта се измерва със загубени човешки животи – здравната криза е изтървана, гражданите и бизнеса нямат никаква подкрепа.

Общите предизборни действия ще позволят в новия парламент да се структурира достатъчно монолитно реформаторско мнозинство.

Дошло е време не за силни политици, а за силни държавници, които могат да загърбят партийния интерес в името на националната цел.

Всеки, който дойде на власт с фалшиви обещания ще бъде прогонен с камъни. И няма да го чакат 11 години, 11 дни ще са достатъчни за следващия наглец.

Статуквото се страхува от свободния вот на българите зад граница – там не можеш да манипулираш, да лъжеш и да извиваш ръце. Властта промени около 20 пъти Изборния кодекс, който беше писан с мое активно участие през 2014 г. и най-тежки поражения понесоха българите зад граница. Сложиха лимити на секциите в отделните държави, уж под благовидния предлог за гласуването в Турция, макар всички да знаят че вотът там е достигнал своя предел и това са 70 хил. гласа. Така че рестриктивните правила са в ущърб на българите по света извън Турция.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.