Днес на коронавирус заседанието на правителството в Министерски съвет се взе решение да бъдат забранени масовите културни и спортни мероприятия - предложения на министъра на културата Боил Банов и на министъра на спорта Красен Кралев. Без театри, без кино, без спортни дербита на живо. И докато министър-председателят Бойко Борисов кашляше в залата, както и министърът на туризма Николина Ангелкова, никой от кабинета не каза защо не е забранено посещението на МОЛ-овете и големите хранителни вериги, в които текучеството на хора е в пъти по-голямо. Не бе решен и въпросът - кой, кога и къде ще върне парите за предварително закупените билети за кино, театър или спортно мероприятие?

Извънредното коронавирус заседание на министерски съвет е следствие на некомпетентността и некадърността на официалните власти, които проспаха влизането на COVID-19 в България. Касае за четирима заразени, но това е според оповестената публична информация от онези, които цяла седмица  бяха в пиар акция на някакъв измислен кризисен щаб, който не разбра как и кога изведнъж инфекциозните отделения на болниците в България се пълниха, има смъртни случаи на заболели от пневмония, а няма нито един човек  с положителен тест за коронавирус. До снощи.

Още по темата: Пепа Сомлева: Случайниците и Пунта Мара трябва да си ходят веднага! Сами!

Специалисти в областта вече излязоха със своя позиция през седмицата, която гласи, че медицинските лица не транспортират правилно пробите от потенциални носители на коронавируса и не прилагат правилно тестовете, поради което е възможно те да дават отрицателен резултат, а всъщност да има не малко болни.

Премиерът на България съжали, че вчера е провел среща с хиляди "луди" и се е снимал, целувал и прегръщал с тях: "Аз вчера направих голяма глупост, ама нямаше коронавирус и ние подценявахме. На 3 март забранихме, казахме, не забранихме, а препоръчахме – никой не го спази. И аз вчера се натиках сред 10 хиляди души, се прегръщах и целувах. Така че...“.

Още по темата: Борисов призна, че България се управлява от луди, визирайки ГЕРБ (видео)
„Максимално се опитваме да ограничим вируса. Ние считаме, че единият нулев пациент е дошъл от Гърция. Имаме още около четири хиляди новоплатени теста плюс близо три хиляди, които имаме и считаме, че са абсолютно достатъчни. Пред болниците ще има патрул - по двама полицаи, просто за да има кой да предупреди, ако има свиждания, на близките каже, че това би било лошо за последствията, това значи карантинен период и т.н.", добави Борисов.

И докато Борисов видя първоизточника на заразата у нас в пациент, дошъл от Гърция, книга за Бай Ганьо с корица, на която се намира българския премиер, краси книжарниците на Гърция и Кипър.

Още по темата: Борисов "възкръсна" като Барба Ганьос в Гърция и Кипър на книжна корица

Министерство на здравеопазването отправи писмени препоръки относно вируса: 

- Спазвайте висока лична хигиена - мийте ръцете си редовно. Ползвайте мокри кърпички и дезинфекциращи гелове на спиртна основа. Избягвайте контакт с болни хора.

- Маски е важно да носят болните хора, за да не заразяват околните.

- Избягвайте масови прояви и места с голямо струпване на хора.

- Не се презапасявайте с храна и лекарства.

- Търсете информация от компетентните институции.

- Подробна информация и за медицинските специалисти, и за гражданите, можете да намерите на сайта на Министерството на здравеопазването: https://www.mh.government.bg/…/informaciya-otnosno-noviya-…/

- Няма място за паника - държавата ни е предприела всички необходими мерки.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.