Районът около сградата на ВСС е блокиран от полиция. Целта е да се огроничи достъпа на протестиращите до сградата. Очаква се днес да бъде изслушан единственият кандидат за нов главен прокурор Иван Гешев, след което да бъде гласувана кандидатурата му.

Движението по ул. "Екзарх Йосиф" при ВСС е спряно. Полиция допуска преминаване в района след проверка на документи за самоличност и багаж.

Пред сградата на ВСС вече са се събрали и десетки протестиращи. Има и контрапротестиращи, много от тях са от ромски произход.  Заседанието на ВСС започва в 10.00 часа.

"Блокиран е целия регион. Питат всеки кой е за и против Гешев. Събират се хора, но не могат да стигнат до сградата на ВСС. Всички са пръснати умишлено", съобщи за Фрог лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев.

Около 20-30 "батки" с качулки също са на място. "Блъскат хората и заплашат: "Бегай от тука да не ти се случи нещо", подканят те, предаде репортер на "Фрог нюз",

В момента полицията започва да пропуска, но избирателно. Достъп до ВСС се дава само на "батките", които са "за" избора на Иван Гешев. На място има и много роми. 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.