В предаването "Преди всички - Хоризонт" по БНР - Българско национално радио говорихме за обстановката преди предстоящата пленарна сесия, която ще се проведе в Брюксел, вместо в Страсбург., коментира евродепутатът Иво Христов.

Ето какво още споделя той:

Наблюденията ми са следните - трафикът по летища е силно разреден, много самолети са полупразни, има немалко хора с маски в града, но все още не са мнозинство. Не се забелязва никаква паника. Има редки симптоми на презапасяване, но не са драстични.

Европейският парламент се посещава от хиляди хора от целия свят, затова е и относително рисково място. Без да съм експерт, си позволявам да отбележа, че това не е нито първият, нито последният вирус. Не е и най-смъртоносният, както уточняват специалистите. Коварството му е в много перфидното разпространение. То може да бъде ограничено не с гръмки мерки или с тежки и неадекватни забрани, както често се практикува, а с лична отговорност.

Коронавирусът е сгоден подарък, позволяващ да се забравят всички останали скандали. В България, откакто говорим за коронавируса, забравихме и водната криза в Перник, и скандала с изгарянето на боклуци в ТЕЦ-овете, и мръсния въздух. Забравихме неверните данни, които НСИ предоставя на Брюксел и които дават повод на правителството да говори за висок икономически растеж. Всичко това изчезна. Считам, че не бива да превръщаме коронавирусът в телевизионно реалити за политическа употреба.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.