От "Воля" и ВМРО размениха декларации в пленарна зала. Лидерът на "Воля" Веселин Марешки отново настоя за оставките на вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. Според Марешки Каракачанов трябва да си отиде заради скандала с купуването на българско гражданство, а Симеонов - заради обидите към майките на деца с увреждания. Ние ще се борим докрай да изкореним тези двамата от българското правителство, заяви лидерът на "Воля" и допълни, че ако те останат във властта, това щяло да е победа за байганьовщината и простащината. В декларацията си Марешки цитира думи на бивш зам.-председател на ВМРО Костадин Костадинов, с които той твърди, че истинският архитект на престъпната схема с българското гражданство е лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. 
  

Марешки си позволява от трибуната на парламента да лъже и заблуждава, отговори секретарят на ПГ на Обединените патриоти и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов. Той подчерта, че нито срещу ВМРО, нито срещу Каракачанов има повдигнати обвинения. Но срещу Марешки има повдигнати обвинения за рекет, изнудване и побой, посочи Ангелов и допълни, че тъкмо този човек държи морална сметка на ВМРО. На ВМРО ли наложиха глоба за нелоялна конкуренция или на фирмите на Марешки, попита депутатът и допълни - "той си наредил всичките от фирмата депутати и говори кой с кого бил приятел". Според Ангелов Марешки трябва да си подаде оставката като зам.-председател на парламента, докато не приключат всички съдебни дела срещу него, за да не уронва престижа на Народното събрание. Костадин Костадинов съди Марешки за побой, а Марешки го цитира в парламента, представете си за какво става въпрос, коментира Ангелов. 
  

Всички, които набеждават и клеветят ВМРО, до един ще бъдат съдени, защото този панаир няма да бъде простен на никого, подчерта Ангелов. Този цирк удря върху политиките за българите в чужбина, смята той. По думите му веднага Сърбия се е възползвала от това и е арестувала четирима в деня на будителите. Ангелов попита за кого работят посредниците в Македония, Сърбия, Украйна, България. Работят ли за техните служби или за българските служби, или и за едните, и за другите и 20 години никой не ги закача, коментира той. Най-лесно е да набедиш ВМРО и Каракачанов, каза Ангелов. Само, че ВМРО 30 години само е дало и е дало повече от българската държава, каза той и допълни, че организацията ще преживее всички удари.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.