Моралните убийци на адвокат Мартин Апостолов са юдата Бисер Лазов, Пеевски, Гешев и някаква представителка на шпицкомандата им – Наталия Станчева, смята банкерът Цветан Василев.

„Нашият приятел и колега Мартин Апостолов ни напусна тази нощ“, написа на 27 декември т. г. във Фейсбук бившият директор на отдел „Кредитиране“ в КТБ Георги Зяпков.
Ще го изпратим на 29-ти декември в църквата на с. Скутаре (пловдивско) в 13.00 часа, допълва той.

Какъв е случаят на адв. Мартин Апостолов, разказва Георги Зяпков още в началото на лятото на 2019 г.:

„СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ПРОКУРАТУРА УДАРИ ДЪНОТО.
С постановление от 17.06.2019 г. прокурор Наталия Станчева от специализираната прокуратура ОТКАЗА да намали или промени наложената мярка „парични гаранция“ от 100 хиляди лева на адвокат Мартин Апостолов, във връзка с необходимостта от спешно лечение на тежко заболяване.
Мартин Апостолов е обвиняем на база фалшифицирани документи от основния свидетел по делото „КТБ“ Бисер Лазов и приети от прокуратурата, които „доказвали“, че Апостолов бил взел на ръка 50 хиляди евро. 
Първоначалната наложена от съда мярка на неотклонение на Мартин Апостолов беше „задържане под стража“. След като престоя около 10 дни зад решетките, поради обжалване на мярката „задържане под стража“ на адвокат от САК – по решение на Специализирания наказателен съд мярката беше променена на „парична гаранция“ в размер на 100 хиляди лева - повече от сумата, която го обвиняват, че бил взел.
Освен, че е обвиняем по това поредно скалъпено дело, Мартин Апостолов е един от свидетелите на прокуратурата по делото „КТБ“. Също така е и адвокат на част от затворените други свидетели на прокуратурата, които вече почти 6 месеца лежат в ареста, пак заради други фалшифицирани от Бисер Лазов документи – разписки за изтеглени пари на каса.
Недоумяваме, какъв човек трябва да е специализирания прокурор Наталия Станчева, за да откаже връщане на депозираната сума от Апостолов като мярка за неотклонение поради нуждата от спешно лечение, при това на колега, макар и в случая – противник в едно състезателно производство.
НО ние знаем причините на прокуратурата, а те са, че Мартин Апостолов:
- Открито разкриваше кражбите на активи от КТБ на основния свидетел на прокуратурата – Бисер Лазов и компания.
- Защитаваше част от вкараните в ареста осем момчета – свидетели на прокуратурата по делото „КТБ“.
- Помагаше на бившите служители на КТБ, обвиняеми по делото КТБ и ответници по над 100 заведени срещу тях искови молби в СГС.
Ние разбираме, че специализираните прокурори не притежават качества и дух за открит и справедлив процес по делото КТБ и по другите „пришити“ по-малки дела. Наясно сме, че основните им методи са меко казано „мутренски“, но всичко си има граници. Те, в случая, бяха вече преминати! 
Това, което аргументира прокурор Станчева са „работни“ версии на заболяване в тежка степен, а „утежняващо вината“ на Мартин Апостолов е, че същият сам е отишъл при доктор, че са му правили изследвания, след което е бил освободен за домашно лечение. Това вероятно е грубо нарушение от негова страна – може би, според прокурор Станчева, същият е трябвало незабавно да остане и умре (в болницата). 
Иронията е жестока, но показва и онагледява точно, какво мислим за такива магистрати!“.

LIBERTA.BG се обърна за повече информация по казуса с починалия адвокат и към банкера и мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев.

- Г-н Василев, разкажете повече за Мартин Апостолов и каква е неговата роля по делото КТБ, как държавното обвинение се отнесе с един раковоболен млад мъж и кои всъщност са „убийците“ на Мартин?

- Мартин беше един от многото служители във фирмите около банката, които не се поддадоха на изкушението да подкрепят с показанията и действията си ликвидаторите й. Нещо повече, благодарение на Мартин лъжесвидетелят и крадец Бисер Лазов не успя да превземе още през лятото на 2014 г. военния завод „Дунарит”, както бяха поръчали Пеевски и Борисов. Забележителното в случая е, че Пеевски и Борисов ползваха като лице на превземането същата „кукла на конци”, която беше „собственик” на „Дунарит” до 2013 г. — Мирослав Миленов. 

Но това не беше единствената „вина” на Мартин. Той успя да хване в престъпление и конкубинката на Бисер Лазов — Албена Андреева. По-важното е, че в заведеното гражданско дело нейните показания в съдебна зала бяха в пълен конфликт с показанията й по делото КТБ. За да извади от това положение измамницата, прокуратурата вкара в обръщение тезата за заплахи за живота й, вероятно визирайки мене. Във всяка нормална държава Албена Андреева, както и партньорът и по лъжесвидетелстване и кражби Лазов, трябваше да са сменили своето амплоа — от свидетели щяха да са станали обвиняеми. Но не и в държавата на мафията, където прокуратурата не е само изпълнител на поръчките на мафията. Тя е част от тази мафия. А мафията не прощава на онези, които й се противопоставят, особено когато обществото мълчи оглушително, какъвто е случаят с КТБ и Мартин. Затова считам, че те са неговите морални убийци. И вярвам, че ще дойде ден да понесат своята отговорност.

Почивай в мир, Марто!
 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.