Редица водещи опозиционери на управлението на Бойко Борисов са блокирани във Фейсбук. Това научи Фрог нюз от потърпевшите.

В момента е “запушена устата” на лидера на БОЕЦ Георги Георгиев и на още двама негови сподивижници - пиар-експертът Весислава Танчева и Венелин Иванов. Блокиран се оказа и журналистът Стоян Тончев, който през последните дни скочи срещу решението на властта да въведе маски на открито. При всички е процедирано по един и същи начин, като ограничението е въведено без предупреждение и обяснение защо се прави това, каквато е обичайната процедура. 

“Аз и Весислава сме администратори на страницата на БОЕЦ.  Сега ни затрудниха и със сигурност е целенасочено. Уж бяхме блокирани за 24 часа, сега се оказа за три дни. За после не е ясно. Най-веротно ни атакуват заради разкритията ни за изграждането на “Балкански поток””, обясни лидерът на организацията Георги Георгиев. 

Стоян Тончев разказа пред екипа ни: “Блокиран съм за 30 дни. Това, което се случва, е активно мероприятие от страна на Бойко Борисов, неговия здравен министър Костадин Ангов, който е приближен на Делян Пеевски. Целта е да бъде заглушена мощната национална съпротива за носенето на маски на открито. Критичните гласове се заглушават, за да може в публичното пространство да бъде тиражиран само Борисов, който постоянно има контакти със заразени с коронавирус, включително и в Брюксел. 

Политическата кампания за задължително носене на маски на открито се стовари върху президента Румен Радев, отново за да се заглуши неговия критичен глас. 

До този момент премиерът бе твърда опозиция за включването на България в инициативата “ Три морета”, която се ползва със силната подкрепа на САЩ. Именно в деня, когато Радев имаше срещи и разговори с важни представители от САЩ и Полша в Естония, Борисов и Пеевски, които защитават руските интереси, решиха държавният глава да бъде принудително прибран и да му бъде запушена устата. Те не искаха да се проведат тези разговори, защото се страхуваха от това, което Румен Радев ще разкаже за случващото се в България”. 

Припомняме ви, че блокираните профили са на хора, които са едни от най-яростните критици на управлението на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев и активни участници в антиправителствените протести.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.