Братята Пламен и Атанас Бобокови бяха гости в предаването "120 минути", рубриката на Мария Цънцарова. Пред зрителите на bTV те направиха сбит разказ на случилото се с тях, като посочиха като първоизточник премиера на България Бойко Борисов, ролята на главния прокурор Иван Гешев, а депутата на ДПС Делян Пеевски бе включен като човека, който е искал да открадне бизнеса им, възползвайки се от ситуацията.

Пламен Бобоков заяви, че не общува с Борисов от началото година, към който в SMS се беше обърнал с "boss", защото не намира за необходимо. Бобоков директно заяви, че Борисов е лъжец, а също така определи казаното от него пред  "Франкфуртер алгемайне цайтунг" като абсолютни лъжи и измислици, оправдания на един виновен човек. Посочи Ковачки и хора близки до сърцето на Борисов (визирайки бизнесмен с доведена дъщеря, с която по думите му Борисов е имал отношения), като внясящи боклук в България. Вметна още, че за Ковачки е имало данна в ДАНС, но той е намерил начин да се откупи.

"Отдавна не си говорим с Борисов. Поне от началото на годината. Спряхме, защото не виждам смисъл да общувам с този човек. Той е в позиция, в която е доказал, че е един голям лъжец и манипулатор. Вижте интервюто му пред "Франкфуртер алгемайне цайтунг"! Само лъжи! Всичко, което казва, е лъжа. Той отрича, че тези неща са негови (кюлчета злато и пачки по 500 евро - бел.а.). Начинът, по който се защитава човек, издава когато лъже. Проблемът е, че живеем в страна на лъжци", коментира Пламен Бобоков.

Триумвиратът, който управлява държавата, е съставен от Борисов, Пеевски и Гешев, категорични са двамата братя. Атанас Бобоков сподели, че никой на Запад от партньорите им не вярва на властта у нас, а случилото се с тях, както и с други бизнесмени у нас, навън било известно за България като "враждебно придобиване на бизнес". Той определи прокуратурата като "садистична организация".

Бобокови подчертаха, че Борисов е спретнал интригата срещу тях от страх, Пеевски е единственият, който е искал да им открадне бизнеса, а Гешев е лъже. 

„Човекът, който е организирал цялата интрига, този, който всички познават като прекрасен актьор в последните 10 години управление, той е поне за 10 „Оскара” за главна мъжка роля, този човек е Борисов. Всички знаят. Той сега се опитва да се изживява като режисьор. Всичко започна от прокуратурата. Има един триумвират, който управлява тази държава - Борисов, Пеевски и Гешев. Изнесени са неверни твърдения за мен и брат ми в това писмо до комисията ЛИБЕ, написано от зам.-прокурор Машева. Свикнали сме политиците да лъжат. Главният прокурор лъже! Посочил , че сме придобили имуществото си по престъпен начин, хората знаели от години, били сме недостижими от правосъдната система. Прокуратурата няма нищо и те много добре го знаят", каза по-малкият брат Пламен.

Мисля, че Пеевски само се е опитвал да се възползва, той е такъв, той хваща момента. Видял е, че Борисов е тръгнал нещо да прави срещу нас и е решил в последния момент да се възползва“, допълни той.

На въпроса как Пеевски иска да вземе бизнеса им, Атанас Бобоков отговори:

„Много просто. Блокира банковото финансиране. Когато избухне в медиите тази бомба: „Братя Бобокови – организирана престъпна група, „Монбат”, „Приста Ойл”…”. 

Попитан откъде има информация, че Пеевски иска да им вземе бизнеса, Пламен Бобоков отвърна:

„Имаме си канали. Аз нали ви казах, в тази държава всичко се знае. Не можеш в тази 7-милионна държава, вече под 7 милиона, да скриеш нищо. Някой път по-рано, някой път по-късно се разбира всичко. Няма как да се скрие, и Борисов не може да се скрие.

Според мен Борисов е страдащ от някакво болезнено чувство за страх, той е много страхлив човек, изпитва страх и ужас от това, че е възможно всичко, което е причинил на хората, да му се върне“.

На въпроса каква е ролята му в това техният бизнес да бъде придобит от Пеевски, Пламен Бобоков допълни:

„Никаква. Аз смятам, че той си е въобразил… вижте накъде върви цялата медийна машина около него, всичките тези внушения – че ние сме приятели с Васил Божков, Васил Божков искал да сваля правителството, там е Бобоков, там са Бобокови. Значи Бобокови, опа, Радев излезе, значи тук всичко е ръководено от Радев, някакви глупости за КГБ, пълни простотии.

Мисля, че Пеевски само се е опитвал да се възползва, той е такъв, той хваща момента. Той е видял, че Борисов е тръгнал нещо да прави срещу нас и е решил в последния момент да се възползва.

Аз не мога да вляза в главата на този човек (бел.а. - Бойко Борисов). Както казах – там е патология, там трябва да се намесят хора, специалисти, експерти“, каза още Пламен Бобоков.

Относно SMS-и с президента, които прокуратурата тиражира, Пламен Бобоков заяви, че те не са извадени от негов телефонен апарат, защото не е бил наличен за обвиението и разследващите, а най-вероятно държавният глава е следен и слушан.

"Категорично, в тези електронни устройства, които са иззети, не съм имал телефона на президента. Показаха съобщение, което вероятно е пращано от друг телефон, до който те нямат достъп. Излиза, че подслушват президента", уточни Пламен Бобоков.

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.