За случващото се в здравната система в България е крайно наложително да бъде предизвикан международен отзвук и да бъде привлечено вниманието на европейските и международните институции и медии, здравни и правозащитни организации. Журналисти, общественици и опозиционните партии - в/извън парламента - да пишат, да уведомят, да посочат данните и фактите - как управляващите от ГЕРБ и ОП се спряват, или по-точно не се справя с пандемията от COVID-19 в България. 

Хората умират - едни от лечението, други от липса на такова. Хаосът в държавата е огромен. 

Няма бонуси за медиците на първа линия. Няма достатъчно кислород. Няма предпазни средства. Липсва и хуманност. Няма здравословна политика. Здравеопазването бе превърнато в търгашество и търговия, които сега излизат солено на всички ни - и на лекари и медсестри, санитари, и на пациентите.

Хората умират. Дали умират повече от лечение или липса на такова - на кой му пука?! Хората умират от неадекватността на властта, от 11-те години на ГЕРБ и Бойко Борисов в изпълнителната власт, от кражбите, от източването на НЗОК, от корупцията, от липсата на кардинална реформа в здравеопазването, с която да се доближим до европейското.

Даниела Дариткова от ГЕРБ, за нещастие и педиатър, снове днес от БНТ: "Сега не му е времето да сочим с пръст и да търсим виновници". А какво да правим, госпожа?! Да ви помажем със златни кюлчета и пачки с по 500 евро от чекмеджето на Борисов за това, че сте прости, крадливи, алчни и некадърни ли? А кой е виновен, че новата болница за COVID в Пловдив, която премиерът ти Борисов с кмета на града рекламираха във видео клип от стълбите на частна болница (в която бе настанен Здравко Димитров), не може да функционира? КОЙ?
За сведение, "пловдивската МБАЛ "Св. Мина", определена като ковид болница, не може да функционира по новото си предназначение, тъй като не е оборудвана със съответната апаратура и техника. Екипът на "Св. Мина" е поискал от правителството да осигури необходимите средства за оборудване, но отговор няма. И пари няма. Иначе, премиерът-Шут и министрите му разправят, че всичко е наред. Наред е, разбира се. Има пари за несъществуващи самолети, за кораби втора употреба, за нови коли на администрацията за 700 хил. лв. Има пари и за бонуси на чиновниците. Ще им увеличат и заплатите с 30%. Някои ще получат и 13-та заплата. И така нататък..", комемнтира журналистът Любо Кольовски.

Кунчев, защо лъжеш?

Главният здравен държавен инспектор Ангел Кунчев си позволи публично да излъже, че в "Пирогов" се търсят 80 санитари, заплатата е 3000 лева, но няма желаещи. Фактите, обаче, говорят друго. Адвокат Грета Ганева, която се лекува в "Пирогов" в момента, коментира: "Голяма веселба пада в "Пирогов" след вчерашното "инфо", че се търсели санитари срещу 3000 лв. заплата. Те нямат 700 и ония допълнителните не са ги видели... кви 3000, бе Кунчев?!".
Журналистката Зоя Деанова също изобличава лъжата и иска оставка: "Доц. д-р Кунчев, главен републикански здравен инспектор, член на националния епидемичен щаб, да подаде незабавно
ОСТАВКА! При направена справка в сайта на "Пирогов" се оказва, че има само три вакантни места за санитари, а не 80. Възнаграждение не е посочено, но обявените от доцента 3000 лева са нереални и неверни. Д-р Кунчев или ходи пиян по телевизиите, или безочно лъже. И двете причини сами по себе си са достатъчни за ОСТАВКА!
Отказвам да изпълнявам решения и указания на щаб, в който работят пияници и лъжци. По римското право, което е валидно до днес, който лъже за едно, лъже за всичко. Хора, тази изцепка на доц. Кунчев не е невинен повод да остроумничим във Фейса. Това е престъпно отношение към здравето и живота на гражданите."
.

Борисов също лъже!

Няма ги ония допълнителни 1000 лева за медицате на първа линия в борбата с COVID-19, коиго обеща. Медицинска сестра от общинската МБАЛ-Поморие публикува нейния, както и на своя колежка месечен фиш за възнаграждение на труда. В допълнение към тях написа: "Дойде време за заветните заплати. В Ковид-отделението и в операционната положението е следното. Това не ни демотивира...обижда ни...и ни огорчи".

Къде отиват парите на данъкоплатците, които властта раздава. И на кого ги разпределя?!

Живеем в лъжа, в илюзорен свят между джипката, болницата, живота и смъртта. Борисов и управлението му ги създаде. Време е да се върнем в реалността и да го изхвърлим от властта.

България и българите заслужават повече!

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.