ДОЦЕНТ, политолог Стойчо,

Направих си труда да изгледам внимателно три пъти клипа със среднощното ти представление.
Няма да коментирам нездравия финикийски блясък в очите ти, нито изхвръкването им извън орбити - това доктор Гълъбова го може повече, пък и вече го е написала.
Няма да рецензирам уличния ти език: "натресох", "нагли нахалници", "малодушни комплексарчета". Дори няма да отбележа, че сам си се определил, че си за шамар, говорейки за полицая, който се е появил: "Вместо да ни обърше по един шамар на всички, като започне с мен..."

Искам да ти кажа, че си срам за академичното съсловие. Но не, не с жаргонния набор, не с просторечието, а със вътрешната си нагласа, човече. С доброволната продажба на съвест и достойнство-категории задължителни за факултета, който представляваш.
Как ще убедиш твоите студенти, че е хубаво да те управляват точно тези екземпляри, които така разгорещено браниш във времето? Че е удоволствие да учат и работят тук? Че е полезно да ги следят, бият, арестуват и гонят зад граници и морета?

Гнусен е този слугинаж на Хунтата, доценте, защото България е на жесток кръстопът - да бъде, или да не бъде и поддръжниците на сатрапите са не по-малко виновни от тях.
А как ще обясниш на твоите студенти защитната си позиция? С размахан среден длъгнест пръст? Поради невъзможност да изречеш истинските стимули?
Нали не забравяш, че техните пръсти са повече и по-убедителни в младостта си?
Не всичко минава през гърлото и носа в този живот.
Някой категории не могат да се пипнат и видят. Но остават след човека.
Впрочем, ти трябва да си чел повече за тях, нали?

Таня Анастасова

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.