Грипната епидемия в област Бургас остава. Ваканцията за учениците във всички 13 общини се удължава до 22 януари включително. Това е решението на Регионалния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания /ОРЗ/, който заседава днес в Областна администрация Бургас.

По думите на експертите от РЗИ броят на заболелите се е увеличил и за първите четири дни на тази седмица е 190,44 % или 386 случая спрямо наблюдаваното население. Остават в сила всички противоепидемични мерки: детските градини продължават да работят при  „засилен филтър” – ограничава се достъпът на родители, преустановяват се плановите операции, свижданията, консултациите на здрави бременни жени и деца, както и всички профилактични прегледи и имунизации.

В заседанието участие взеха областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков, кметът на Бургас Димитър Николов,  зам.-областният управител Севдалина Турманова,  зам.кметът на Бургас д-р Лорис Мануелян, представители  на РЗИ Бургас, Регионалното управление по образование , ръководителите на Центъра за спешна медицинска помощ, Регионалната здравна каса, представители на болнични заведения и други институции.

Щабът ще заседава отново на 25 януари, когато ще стане ясно дали епидемията ще бъде прекратена.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.