Не подценявайте опита на Николай Младенов да вкара механизмите на "кръглата" маса, за да се опитоми протестната енергия. Забележете, нито веднъж не спомена оставка нито на Борисов, нито на Гешев, нито на когото и да било.

Възстановяването на "нормалния" политически диалог в превод на български е да се договарят условията за прекъсване на протестите.
Какъв консенсус да търся на крадци,?! И как точно да намеря компромис, но по начин, по който те да си останат със заграбеното. Нито веднъж не спомена корупция, злоупотреба с власт. Да се среща с Борисов колкото си иска. И със СДС - това което остана.

Споделяй защото вече правят "служебния" кабинет, и философията е едно към едно извадено от нафталина на "кръглата" маса на Луканов - и тогава говореха за нуждата от обединевяне на енергията на всички, за да не се стигало до крайности /в смисъл, протестите да спрат и да преговаряме?/. Не мога да преговарям с човек, който от целия протест извади "насилието на невинна жена с две деца"!? Това е манипулация и издава преднамереност.

Така коментира днешното тв участие на Николай Младенов политическият анализатор и бивш посланик на България Русия Илия Василев.

В обществото има създадени основателни предположения и съмнения, че именно Николай Младенов е спряган от задкулисието за новия министър-председател в рамките на настоящия парламент.

Ето какво казва в ефира на Нова тв бившият министър на България Николай Младенов:

"У нас има много неща, за които хората да протестират - факта, че страната ни все още е най-бедната в ЕС, корупцията, нарушеното чувство за справедливост, здравната система, състоянието на пенсионерите и т.н. Наистина имаме нужда от рестарт на политическата ни система, но рестарт, който се основава на спокоен диалог. Притеснява ме, че пътят, по който сме тръгнали в момента, не предполага такъв диалог.
България има нужда от нова Конституция. Все пак тази, по която работим сега, е писана 90-та година като реакция на края на комунизма у нас и начало на демократичните промени. В нея има много компромиси, направени от авторите й още тогава.
Ако наистина искаме рестарт на политическата система, който да промени българския парламентаризъм, съдебната система и функционирането на институциите, е нужен много сериозен конституционен дебат. Той е закъснял, но трябва да се състои в спокойна среда, в която всички мнения се чуват.
Влизаме в много труден икономически период. Не искам политическата криза, която имаме в момента, да се превърне в междуинституционална.
Онова, което се вижда отстрани за България, не изглежда добре, но това се променя лесно, ако тръгнем в конструктивна посока."

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.