С официалното писмо, адресирано до председателя на Народното събрание и всички народни представители, ПП АБВ настоява за сформиране на временна парламентарна анкетна комисия за доказване на автентичността на снимките и аудиозаписите от резиденцията на министър-председателя Бойко Борисов.

Председателят на ПП АБВ Румен Петков коментира, че всеки народен представител, който не подкрепи създаването на комисия, легитимира корупцията.

Писмото трябва да е внесено днес в 11.30 ч. /понеделник/ в деловодството на Народното събрание от представители на ръководството на партията, заедно с известните участници в протестите в последните месеци – отец Дионисий и Петър Недевски, по предварително прессъобщение на АБВ.

“Очевидно е, че човекът с каскета не желае да разпореди проверка на истинността на снимката. Очевидно е, че двама поредни вътрешни министри не желаят да разпоредят на Института по криминалистика и криминология да провери истинността на снимката. Най-малкото да разсеем съмненията около истинността”, счита Петков.

Той смята, че с действията и бездействията си прокуратурата е дала възможност на министър-председателя да укрие веществените доказателства.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.