"Нов скандал в Центъра за развитие на човешките ресурси! След излъчване на моето разследване, министърът на образованието Красимир Вълчев съобщи, че негови проверки, правени преди да излъчим репортажа, потвърждават изнесеното в него и че директорката Калканова ще бъде сменена. И днес, забележете - НАЗНАЧИ на мястото й Димка Михайлова."

Това е огромен скандал, защото Димка Михайлова е дясната ръка на Калканова,доведена и назначена в агенцията от нея.. И то като шеф на дирекция "Контрол и мониторинг", което едва ли е случайно. Тоест новата шефка Димка Михайлова от 2 години е "проверявала" и "контролирала" за нередности. И не е намерила такива. Не е намерила за нередни нещата, които ви показахме. Как са давани милиони на НПО-та за бутафорни проект, като 120 хил. евро за "Разказване на приказки за костенурката", "Иновациите в английската кухня" и всички други, които показахме. Не е открила и кухите НПО-та. Нито това, че нейната приятелка и шефка - Калканова дарява 29 500 лева за състезание по Свободни боеве - ММА от бюджета на агенцията. Ние открихме нарушенията като външни за тази агенция лица, министърът потвърди, че са верни, а ДНЕС НАЗНАЧИ ЗА ШЕФ тази жена която видите ли - като шеф на контрола е проверявала финансирането на бутафорните проекти, кухите НПО-та и останалите безобразия. И като шеф на контрола тя не е видяла всичко това.... !?!?!?

Това е цинизъм от висша степен. Да не говорим, че същата Димка Михайлова наред с Татяна Калканова беше другия "герой" в разследването. 

Мои източници от агенцията твърдят, че скандалното назначение се дължи на връзката от личен характер между министъра и Димка Михайлова, както и това, че след като Калканова беше осветена от телевизионното ми разследване, агенцията трябва да поеме неин близък човек, който е наясно със схемите, знае кои политици зад кои НПО-та стоят, и схемите да продължат.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.