Докато LIBERTA.BG днес подготвяше редакционно публикацията си "Ламбовски говори пред източник на LIBERTA за Влади Горанов и срещите му с Пеевски, Мавродиев и къщите в Гърция, Доган, Бойко и "Шишко", в сайта "Афера" излезе информация на източник от bTV, която потвърждава изнесеното от нашата медия по твърдения на Димитър Ламбовски, а именно - че Стоян Мавродиев е купил 2 къщи в Гърция от Ламбовски. Зачудихме се, защо ще са му на Мавродиев 2 къщи, като може да е само една, но се оказа, че другата е била за премиера Бойко Борисов. Това разкрива "Афера" след получено писмо от журналист на bTV, който твърди, че Димитър Ламбовкси е трябвало да участва в сутрешния блок на телевизията, където да разкрие, че къщите в Гърция са подарък от Пеевски за Борисов и Мавродиев в знак на признателност за изключително добре свършената работа от тях за фалирането на КТБ и разграбването на активите й.

Препечатваме дословно публикацията в "Афера":

Здравейте колежке Томова,

Работя в БиТиВи и с цялото си сърце подкрепям протестите на български народ срещу корупцията на Бойко Борисов.

Но по разбираеми причин не мога да ви разкрия самоличността си.

Въпреки това, съвестта ми и стремежа къв разкриване на истината ме кара да ви информирам за истинските факти около така раздухания по медиите случай, в който бяха замесени Христо Иванов, Димитър Ламбовски и Младен Михалев-Маджо.

Вчера, 10.08.2020г. към нашата телевизия се обърна бившият депутат от НДСВ Димитър Ламбовски с намерение да разгласи случай на изключително тежка корупционна схема с участието на Стоян Мавродиев (бивш председател на Комисията по финансов надзор) и премиера Бойко Борисов.

Фактите, които г-н Ламбовски подробно разкри на нашия телевизионен екип бяха следните:

– през 2015г. Стоян Мавродиев в качеството си на председател на Комисията по финансов надзор буквално проспива сигналите за започналото разграбване на КТБ от страна на най-големия длъжник н бнката по това време Делян Пеевски, след което КТБ беше фалирана и разграбена изцяло в полза на Пеевски и подставените му лица;

– през 2016г. Стоян Мавродиев (все още Председател на комисията по финансов надзор) е купил от Димитър Ламбовски две къщи, построени от Ламбовски в с.Посиди, което се намира в най-южната част на полуостров Касандра, който е първият ръкав на Халкидики, Гърция. Всяка от къщите е с площ над 500 кв.метра и са изградени в дворно място повече от 3,5 декара точно на скалите над морето. Всяка от къщите е обзаведена изключително луксозно, с басейни в дворовете пред тях и са с цена по 2-2,5 милиона евро. Къщите са закупени от Стоян Мавродиев чрез подставено лице – кипърската фирма „Вердаско“, но парите са преведени от Стоян Мавродиев по банковите сметки на продавача Димитър Ламбовски. Той притежава и запис с гласа на Мавродиев който уговаря точно тези подробности по покупката на двете къщи. Нещо повече, при сделката самият Стоян Мавродиев лично е казал на Димитър Ламбовски, че купува двете къщи – едната за Мавродиев и втората за тогавашния министър-председател Бойко Борисов, като парите за покупката са дадени от Делян Пеевски като отплата за изключителната роля и заслугите на Стоян Мавродиев и Бойко Борисов при фалита на КТБ, при който стотици милиони бяха буквално подарени на Пеевски и неговите фирми-длъжници;

– през 2017г. Стоян Мавродиев напусна Комисията по финансов надзор и оглави държавната Българска банка за развитие (ББР), в която единствен акционер е българската държава, чийто ръководител е именно министър-председателят Бойко Борисов. След създаването на тази банка до ден-днешен най-големият кредитополучател за кредити над 500 милиона лева е Делян Пеевски и негови подставени лица и търговски дружества. Друг голям кредитополучател за над 60 милиона лева е Младен Михалев-Маджо и негови подставени лица и търговски дружества;

– в момента Стоян Мавродиев живее в едната от къщите в Гърция, като предвидливо е изнесъл оттам целия си автопарк, включващ най-скъпи марки автомобили „Майбах“, „Мерцедес“, „Ферари“, „Порше“ и други. В същата къща през миналата седмица е пребивавал и Младен Михалев-Маджо. Тези факти могат да бъдат потвърдени от гръцките граждани, които се грижат целогодишно за поддръжката на тези къщи;

Всички тези факти Димитър Ламбовски се съгласи да разкаже пред камерата на живо днес, 11.08.2020г.  в сутрешния блок на предаването „Тази сутрин“, като щеше да подкрепи думите си с документи за продажбите и с аудиозапис на разговорите си със Стоян Мавродиев. За съжаление, непосредствено преди предаването в БиТиВи бхме информирани от Димитър Ламбовски, че е подложен на страхотен натиск от страна на Стоян Мавродиев да не участва в това предаване, като дори в натиска срещу Ламбовски е бил включен и Младен Михалев-Маджо, както и е имало обаждане и от Бойко Борисов, поради което Ламбовски се страхувал изключително много да разказва пред медиите за този случай.

Въпреки това, предвид изключителната серизност на този случай, разкриващ изцяло невероятната дълбочина на корупцията на Бойко Борисов и неговото обкръжение, срещу която отчаяно се борят протестиращите български граждани, смятам, че е редно вие като водещ журналист да дадете гласност на този случай, който може би е първият, в който има заплашен непосредствен свидетел на корупционните схеми на най-видните представители на ГЕРБ и ДПС.

С това може би ще се даде подкрепа и нов тласък на протестите за оставка на Бойко Борисов и неговото прогнило правителство, тъй като активното мероприятие на правителствените служби със записа на Христо Иванов и Димитър Ламбовски на Орлов мост вечерта на 09.08.2020г. очевидно постига целта си и сериозно деморализира и разединява протестиращите български родолюбци.

Като колеги искрено ви моля за съдействие, като ви прилагам и предоствените ни от Димитър Ламбовски снимки на къщата, която Стоян Мавродиев е закупил за Бойко Борисов чрез подставеното кипърско дружество.

Пожелавам ви успех в общата борба за бъдещето на България!!!

Родолюбив български журналист"

ИЗТОЧНИК ОТ БТВ: КОРУПЦИЯТА НА БОЙКО БОРИСОВ И МАВРОДИНОВ С ИМОТ В ГЪРЦИЯ! ЛАМБОВСКИ ТРЯБВАШЕ ДА Я РАЗКРИЕ В ЕФИР, НО ГО НАТИСНАХА ДА МЪЛЧИ! СНИМКИТЕ НА КЪЩАТА В ХАЛКИДИКИ СА ПРЕДОСТАВЕНИ ОТ ЛАМБОВСКИ!

ИЗТОЧНИК ОТ БТВ: КОРУПЦИЯТА НА БОЙКО БОРИСОВ И МАВРОДИНОВ С ИМОТ В ГЪРЦИЯ! ЛАМБОВСКИ ТРЯБВАШЕ ДА Я РАЗКРИЕ В ЕФИР, НО ГО НАТИСНАХА ДА МЪЛЧИ! СНИМКИТЕ НА КЪЩАТА В ХАЛКИДИКИ СА ПРЕДОСТАВЕНИ ОТ ЛАМБОВСКИ!

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.