Точно в 16:15 часа трите джипа на държавното обвинение напуснаха сградата на президентството. Събралото се множество хора започнаха да вика „УУУУ и да повтарят познатия вече рефрен „Гешев е позор“. Площадът бе огласен и от викове „Мафия“, съобщава "Фрог нюз"

На предната седалка в първия от тях се видя охранителят „Бюро по защита”, който стана популярен при ареста на зам.-министър Желев, заради посиненото си око и колоритния си вид.

Пред входа на президентството бяха поставено два реда полицаи. Голяма част от площада пред сградата беше също така отцепен, а на всички входовете  са поставени екипи на жандармерията. Полицаите изглеждат видимо изнервени и непрекъснато гледат часовниците си. Един от тях окуражаваше колегите си да се усмихнат, на което негов колега отговори „Няма за какво“, видя още екип на Фрог.
Служителка на жандармерията извади камера, с която започна да снима всички присъстващи. Това беше забелязано от тях и някои коментираха, че сега очакват да ги изкарат или с коронавирус или да им съставят някоя акт, най-малко.

Болшинството от събралите се хора бяха млади, сред които имаше майки с деца и бременни. Хората стояха на отстояние един от друго, очевидно спазвайки изискването за дистанция.

Очакванията са малко-по късно да се съберат повече хора.

От инициатива "Правосъдие за всеки" обявиха, че се събират на същото място в 18 часа, а Христо Ивонов заяви, че тази вечер ще поиска от Борисов да поеме отговорност

 

.

.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.