"Разговорите ми с Васил Божков са чисто журналистически и няма да откриете заговор в тях", коментира издателят на "Фрог нюз" Огнян Стефанов.

През последния половин час телефонът ми звъни непрекъснато - познати, непознати и колеги. Предупреждават ме, че ще бъде арестуван, други искат да коментирам изнесени от прокуртурата записи на мой разговор с Васил Божков. Помислих, че преувеличават. После прочетох съобщението до медиите на говорителя на главния прокурор и разбрах, че трябва да си приготвя лекарствата и някои други неща и да очаквам да ме приберат.

Уважаеми читатели, сайтът Фрог нюз е на повече от 13 години. Били сме критични към всяко управление, когато сме имали доказателства и информация за злоупотреби, корупция и неспазване на обществения договор. Написал съм 4 книги и стотици анализи, в които съм заявил своята позиция. Плащал съм жестока цена за правото да имам мнение.

Знам, че не съм извършил нищо нередно, но знам също, че прокуратурата може да ме обвини във всичко, което реши. Вече имам четири повдигнати подобни обвинения. Някои паднаха в съда, но съдебният „маратон” продължава...

Снощи участвах в предаването на Слави Трифонов. Говорихме за свободните и несвободните медии. Днес чакам да ме арестуват. Каква ирония...

Колкото до разговорите ми с Васил Божков, те са чисто журналистически и няма да откриете заговор в тях. Не познавам лично този човек. Но той е част от информационния поток и задължение на всяка медия е да търси и неговото мнение по някои неща, които се случват в държавата.

Да, разговарял съм и с Цветан Василев, кото е в Белград. Говорили сме за различни неща. Но да ме въвличат в заговори и антидържавна дейност – това ми се струва, меко казано, сталинска представа за упражняване на професията.

Това е. Да идват...

Огнян Стефанов

Основател на Фрог нюз

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.