Масови протести тресат третия кабинет на председателя на ГЕРБ и премиер на България Бойко Борисов. Демонстрациите са обединени във всенароден бунт, който се провежда в над 22 града в България - София, Бургас, Благоевград, Лом, Хасково, Русе, Шумен, Ямбол, Стара Загора, Сливен, Монтана, Враца, Пазарджик, Търговище, Сопот, Габрово, Казанлък, Перник, Силистра, Видин, Тетевен, Раковски и др.

Републиканската пътна мрежа днес беше блокирана от протестиращо автошествие. Десетки хиляди развяха българското знаме и поискаха промяна. Движението по автомагистралите "Хемус", "Тракия" и други главни пътища също беше преустановено. 

 Исканията на българските граждани обхващат всички сфери на обществено-икономическия, социално-политическия и културния живот в страната - чист въздух, цени на стоки и услуги, съобразени с доходите на населението, по-високи пенсии и заплати, достоен живот и старини, медийна свобода и реална борба с  корупцията и организираната престъпност на "белите якички". 

Докато преди няколко дни протестиращите искаха оставките само на вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, то днес  бунтовниците искат оставка на цялото правителство на ГЕРБ и "Обединени патриоти", а  пред сградата на Министерски съвет скандират: "Оставка!" и "Бойко, курво!"

Броят на протестиращите в столицата пред сградите на властта надхъврля 10 хиляди души.

По неофициална информация тази вечер ще се проведе спешно заседание на политическия кабинет, на което ще се вземе решение дали е достатъчно само вицепремиерите да подадат оставка, за да се тушира общественото напражение, или премиерът ще поеме отговорността за провала в управлението си със своето оттегляне от изпълнителната власт.

Предсрочните парламентарни избори чукат на вратата на новата 2019 г.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.