Началникът на РУ-Поморие Георги Куцаров ще освободи шефското място на полицията в Поморие. Той е разпределен за Обзор. Освен смените на началниците в Поморие и Обзор, рокади са налице в Айтос, Созопол и Царево, съобщава "Флагман".

По информация на Liberta.bg това се случва след обстойна проверка на дейността на кадрите, реализирана от службите на България, в това число ДАНС и МВР, както и след сигнали на журналисти за репресии и скалъпване на сигнали, преписки и досъдебни производства срещу тях, в съучастие с Бургаски прокурор и черноморски кмет. Журналистите са били следени и подслушвани, включително и трафичните им данни.

По неофициална информация една от причините за рокадата в полицията в Поморие е свързана и с неглижирането и прикриването на следенето и нереализираните планове и опити за убийство през 2020 г. и 2021 г. срещу журналиста от черноморския град Стоян Тончев, както и психическият тормоз, на който е бил подложен през този период, за което има информация в ДАНС. Има също съмнения, че Георги Куцаров е възможно да е изпълнявал политически поръчки, както и такива на бизнесмени и лица от ъндърграунда, някои от които префарцонирани към момента като общински съветнци от партията на санкционирания от САЩ Делян Пеевски, което нееднозначно говори, че настоящият началник на РУ-Поморие не е в състояние да гарантира честността на вота на изборите през 11 юли в черноморския град.

Полицията в Поморие, както и ОДМВР-Бургас, не разкриха и извършители и поръчителя на покушенито над поморийския журналист Тончев през 2016 г., въпреки че те са известни в черноморския град.

По информация на нашата медия, предстои вицепремиерът и министър на МВР Бойко Рашков да реализира още рокади в Бургаска област, в това число и в ОДМВР-Бургас.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.