В предаването "Балотаж" по телевизия "Евроком" министърът на вътрешните работи Бойко Рашков съобщи, че подготвя промени в НПК, които да предоставят възможност на разследващите органи да образуват досъдебни производства, а също така да бъде премахнато посредничеството на прокуратурата между полицията и съда при искане за претърсване и изземване, както и за прилагане на СРС-та.
"Можем да постигнем много сериозни промени, без да се ограничава ролята на прокуратурата" - убеден е министърът на вътрешните работи.

"Ще трябва да се осигури по-голяма възможност на службите на МВР да осъществяват своята дейност. Ясно се очертаха проблемите на взаимодествие с прокуратурата, която се явява абсолютно ненужен посредник между разследващите органи и съда", категоричен е Бойко Рашков. 

Той отново подчерта за необходимостта от структурни промени във ведомството.

"МВР е мегаведомство. То има около 50 хиляди служители. То е застинало от 50-60-те години на миналия век. Има много структури, които не са за МВР. Най-напред се очертава някои звена да бъдат изведени от МВР - например ГД "Пожарна безопасност и защита на населението". Тя трябва да поеме и задълженията на спасяването, което у нас няма кой да върши. Има и други по-малки структури, които са раздути като щат", коментира той.

Бойко Рашков подчерта, че все още в МВР и ДАНС има служители, които изцяло служат на предишната власт - ГЕРБ и ДПС.

Вижте повече във видеото:

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.