Много пъти съм писал относно свръхмаржа при пазара на горивата в България. И че ни дерат с поне 30 стотинки надпазарна надценка. Но това не е новина. Новината е, че Влади Горанов и той явно се сетил след толкова години.

Гледах му брифинга, честно казано едвам го изтърпях, но видите ли “имало разлика от поне 30 стотинки” между малките бензиностанции и големите доминиращи вериги.

Айде стига бе, Влади, сериозно ли?

Че видите ли тази разлика ги мотивирала да търсят решение. Каква пушилка за отклоняване на внимание. Не случайно му трепери гласеца на живеещия под наем безплатно.

Щели да правят държавни бензиностанции! Абе хора, на какво сте бе? Че и има наглостта да цитира Адам Смит. Паднах от стола.

Толкова години толерирате монополното положение. Точно ВИЕ гласувахте лобистки закон неотдавна, за да ударите малките и да подсилите монополиста. Не направихте нищо за по-добър достъп до акцизни складове. Не направихте нищо, за да подобрите конкуренцията.

Още по темата: Кирил Симеонов: Заради "Лукойл" в България горивото е по-скъпо спрямо 24 от 27 държави в ЕС

Оставихте монополиста да печели милиарди без да даде стотинка данък. Сега изведнъж се загрижихте след толкова години. Че и държавни бензиностанции ще правите.

Като чуя думата “държавно”, произнесено от тези хора, и веднага го свързвам с две неща - неефективно и източвано.

Преди щях да им препоръчам да си пият хапчетата, но от много време насам тези хора просто са вредни.
Те са опасни, освен че са некомпетентни.

Трябва да си заминават възможно най-скоро барабар с хапчетата.

Кирил Симеонов, икономист

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.