Със сигурност руснаците направиха огромна услуга на Христо Грозев. Но и на други политически и властимащи лица в България, които намериха добър повод да изтъкнат псевдоевроатлантизма си.

Какви са били мотивите на Русия, тепърва ще става ясно.

Мисля, че точно сега е момента телевизиите да поканят за коментар Любомир Павлов и Огнян Донев, за да осветлят някои "журналистически" взаимовръзки и зависимости.

И още нещо - ако руснаците са смятали да убиват Христо Грозев, едва ли биха го обявявили за международно издирване заради извършено престъпления по НК.

Силно впечатение ми направи нещо съществено в тв изявите на Грозев от тази сутрин, а именно самопризнанието му, че е подкупвал служители в Русия, за да получава информация от лични кореспонденции и за да следи движението на хора по мобилните клетки. Само по себе си това е престъпление в цял свят. А в същото време излага на риск за живота източниците си.

И тук изниква друг въпрос - с какви пари е обезпечавана тази високобюджетна шпионска операция?

Ех, труден занаят е шпионският! А тъй като сега Русия го издирва, има сериозно алиби да стане двоен агент. Честито на англичните и на колегите му от "Белингкат".

Да е жив и здрав Христо Грозев! Благодарение на него руската операция заглуши медийно американската, свързана с главния ни прокурор Иван Гешев.

Няма нищо случайно.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.