Борисов уволни дикректора на ББР Стоян Мавродиев

"Един въпрос, който не ми задавате, но искам да говоря. Възмутен съм какво направи Българската банка за развитие. Финансовият министър ми каза, че никой не се е консултирал с него. Разпоредил съм на икономическия министър, който е принципал на банката, незабавно да освободи изпълнителните директори и борда."

Още по темата: С парите на данъкоплатците ББР подпомага две банки и фирма на Пеевски

Това обяви в днес премиерът Бойко Борисов по повод скандала с отпуснатия кредит от 75 милиона лева от банка на дружество, свързано с колекторска фирма.

На брифинга в Министесрки съвет стана и друг скандал - с репортер на телевизията на Слави Трифонов 7/8, като премиерът заплаши и пиарката си Севделина Арнаудова с изгонване.

"Няма да слушам, че някой ме е питал нещо и съм избягал. Севда, седни си на мястото! Ако не седнеш, ще те изгоня. Тръгни си", това заяви на пиарката си Севдалина Арнаудова премиерът. След което избухна скандал в ефир при включени на живо камери на всички телевизии, пише сайтът Факти.бг.

Скандалът се изостри, след като репортерът попита защо му се изключва микрофонът и не му се дава възможност да си зададе втория въпрос към премиера. Камерите на телевизиите не показваха репортера в този момент, а премиерът не можеше да види кой се опитва да спре микрофонът.

Вероятно е причината за отношението на премиерския пиар към репортера на 7/8 ТВ да се корени в пост във Фейсбук на Слави Трифонов, който гласи:

"Я не ми се карай!
Бойко Борисов, ще ти говоря на "ти", защото от тия брифинги имам чувството, че живеем заедно. И така, предполагам, е с всеки българин. Така че – второ лице, единствено число!
Гледах, разбира се, брифинга на обяд. А бе, ти защо се караш? Явно в тази извънредна ситуация тотално си забравил, че ти не си началник, директор, господар и овчар на всички българи, а си техен служител. И трябва да си отговорен, практичен, морален и разбира се – любезен. Защото ти си служител на суверена, а не той на тебе. Между другото си служител и на Парламента, защото България е парламентарна република, а не министър-председателска!
Така че защо ми се караш?
Аз спазвам всички правила на извънредното положение. Не ги харесвам, смятам, че са тъпи, но ги спазвам. Защото такъв е законът. Така че и ти спазвай добрия тон.
Вярно, към министрите си се държиш като овчар и така като ги унижаваш, всъщност унижаваш и себе си, защото ти си ги избрал. Обаче – така е – теб са те избрали, ти си ги избрал и явно е пълно около тебе с мисирки.
И, между другото, това дето каза вчера на Президента беше адски тъпо. Ама много тъпо. Преди твоята вражда с него има човещина и когато на човек е починал баща му – трябва да уважаваш неговата лична драма, а не да го наричаш "свекърва" и да му даваш съвети как трябва да се държи в тази негова трагедия, само защото не ти харесва как оценява твоите действия. Защото, Бойко, моралът е преди закона!
А бе, ти нямаш ли хора, които да те съветват как да се държиш, какви думи да ползваш, как да се обличаш? Защото ситуацията е извънредна за всички ни. И ти, като министър-председател, трябва да даваш пример във всяко едно отношение. И точно в тази извънредна ситуация започваш тотално да се самозабравяш. Хората са си по къщите, няма медии, които да ти опонират, няма Парламент, опозицията е скопена... Еее, какъв кеф!
Само ти! Ти и единствено ти начело на държавата.
Да, ама всичко това ще свърши!
Така че, ако обичаш, я не ми се карай!
Слави Трифонов
Свободен гражданин"

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.