-   Господин Кънев, Бургас е традиционна крепост на ГЕРБ, където партията има силни позиции. Какви доводи ще използвате в кампанията срещу основния си опонент и водач на тяхната листа Любен Дилов?

- Е, не е била никога крепост.


Инж. Петър Кънев и председателят на Областния съвет на БСП за Бургас - Стойко Танков

- Но тук битката ще бъде трудна, все пак. Основните ви позиции за спечелване на привърженици? И погреба ли шоуто политиката?

- Практиката  през последните години в Италия, пък и в доста държави показва, че шоуто много често взима връх над политиката, а не знам доколко Любен може да бъде полезен за региона. Но обикновено, когато се зададе такъв въпрос, лесният отговор е: „ама това са парламентарни, не са кметски избори.“Аз не бих искал да коментирам Любен Дилов, по-скоро бих искал да пожелая здраве на всички водачи на листи, защото ситуацията, в която се намираме е доста тежка. Виждате, днес резултатите на заразени и починали са още по-ужасяващи. Нека пожелая здраве на всички опоненти и на второ място нека водим една що-годе интелигентна, лоялна и възпитана кампания. Тъй като това е трата кампания за мен, притеснявам се, че отново арогантността, цинизма и агрисията ще вземат връх. Дано да греша!

- Как при тази съсипана икономика ще се реализира вашата мащабна и амбициозна предизборна икономическа програма?

- България има нужда от промени. Нужен ни е рестарт на цялата икономика. Повече така не може да продължаваме. Ако сте запознати с плана на правителството, който трябва да се внесе в Брюксел за преодоляване на кризата, виждате, че 500 мил.лева са отделени за рестарт на икономиката и бизнеса. Не бива да продължаваме безкрайно със саниране на блокове и строежи на пътища. Приоритетите трябва да бъдат други. Виждате ,че 12 години какъвто и проблем да излезе в страната, който и да тръгне да протестира, проблемът веднага се замита под килима и всякакви реформи са спрели. А реформите ни трябват. Заради епидемичната криза, здравната система доказа, че не работи, образователната система не е това, което трябва да бъде. Ние в момента говорим за изкуствен интелект, а големият проблем е, че няма естествен интелект. Трябва нова визия за развитието на България. Така не може да продължава. Дванадесет  години се угажда на всеки, който е против някаква реформа и се замита всичко.

- Ще се коалирате ли с ГЕРБ?

- Решението и на Конгреса, и на ръководството е, без коалиране с ГЕРБ. Но в края на краищата, аз съм свикнал, че в политиката думата „никога“ не бива да се използва. Плюс това, Корнелия Нинова каза, че по наша традиция, въпросът с кого ще работим заедно ще решат членовете на партията чрез допитване. Това тя заяви още при внасянето на документите ни в ЦИК. Но за сега, доколкото имам информация, нашето твърдо решение е, да не правим  никакво коалиране с ГЕРБ. Най-интересното е, че и те имат същото решение за коалиране с БСП.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.