"Чехите се изложиха! Този път не сме ние", коментира Божидар Чеков публикацията на френския Les Echos, която разкрива как чешките власти са конфискували  близо 700 000 маски за лице подарък от Китай за Италия.

Действието се развива на 18 март. Тогава чешките власти се хвалят, че са конфискували почти 700 000 маски, откраднати от чешки престъпни компании, които искат да реализрат на пазара печалби от спекулативно висока цена, но публикуваните снимки с пратките бързо опровергават официалната версия. На тях е изписано, че маските са подарък за Италия от Китай.

Какво всъщност се случва?

Самолет с 700 000 маски, които праща Китай на затъналата в Коронавирус Италия, са откраднати от Чехия. Самолетът от Пекин спира по технически причини в Прага, преди да отлети за Рим. На всички кашони има етикети с дестинацията. Фигурира също и италианското знаме, въпреки това, по нареждане на чешкото правителство маските са разтоварени и пратени за разпределение в местните болници. Министърът на вътрешните работи на Чехия заявява пред медиите, че само част от маските са :конфискувани". Следват дипломатически извинения, но самолетът отлита празен за Италия.

Интересно е да видим какво ще се случи с маските. Чехия има хиляда случаи на коронавирус, но до момента не е преживяла смърт, свързана с болестта.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.