"Къде останахa човеколюбието, съпричастността и боголюбието у българина?", пита Рени Григорова, която отглежда сама своя син с увреждания. Тя е майката, която преди три години поиска евтаназия за себе си и детето си в писмо до институциите.
"Никой не желае ние, хората с увреждания, ние - инвалидите, да живеем нормално?! Не можем и да бъдем нормални хора в държавата, защото протестите, наглед успешни се изродиха в клубове по интереси, сдружения, надмогващи едно, друго - да се преборят за.... и аз вече не знам за какво! Знам само едно - така никога няма да имаме нормалния социум, за който излязохме на улицата!", с тъга на сърцето споделя Рени Григорова, визирайки водачките на "Системата ни убива", които, според нея, не защитават интересите на хората с увреждания, а имат користни цели.

Рени Григорова, нейнната болка, мъка... в една кратка, но затрогваща история - от днес, 21 век, държава член на Европейския съюз. От България!

"Седнах да пиша и буца ми засяда на гърлото! Защо ли, за пропуснатия живот, нашия - на хората с увреждания или казано по лаишки инвалидите...

През годините се нароиха организации, сдружения и какво ли не - зоопарк с объркани животни, хора превърнали се в такива! Защо ли?! Aми защото все ги лъжат, а болнияt човек се лъже най-лесно! Лъже го държавата, лъжат го политиците, отдавна забравили, че са хора, лъжат го организации, имащи правомощията да заделят по някой милион на година, защото законодателството ни го позволява! Отчетността на даренията я забравете, тя е някъде в оная кръглата папка!

През трийсетте години от рождението на моя син се нагледах и наслушах на какво ли и не се питам - къде останахаa човеколюбието, съпричастността и боголюбието у българина!

Аз съм майката, поискала евтаназия за себе си и детето си в писмо преди три години към всички институции! Не се отзова никой, освен Мая Манолова, която беше омбудсман тогава! Последваха едни протести от нас - родителите на хората с увреждания! Тези протести избориха законодателство, което сега пак е поставено на карта! Защо ли?! Защото всъщност никой не желае ние хората с увреждания, ние инвалидите, да сме фактор и да живеем нормално?! Не можем и да бъдем нормални хора в държавата, защото протестите наглед успешни се изродиха в клубове по интереси, сдружения, надмогващи едно, друго - да се преборят за.... и аз вече не знам за какво! Знам само едно - така никога няма да имаме нормалния социум, за който излязохме на улицата!

Слоганът и тениските ни удачно, попаднали в целта и свършили работа си, сега се стопанисват от няколко жени, които нито са оторизирани да представляват някого от нас, нито могат - предвид умствения си багаж! Исканията им обикновено са оставка на този или онази и се отъркват у политиците, които държат да имат такова клакьорско обкръжение и толкова! Ако не им вървиш по гайдата, те засипват с доноси. Да - предават нас, своите!

За личните ползи на "водачките" им не ми се говори! Нищо чудно утре да зарежат болните си деца и съвсем да тръгнат през просото, т.е. - да влязат в изпълнителната власт! А децата ще попитате - "Къде са те в цялата история?". Ами... те ще са при баби, асистенти, наети не по програми, или в лошия случай - затворени в домовете си, за да задоволят капризите на неучилите си майки, защото те са им били пречка или ако са учили - те са пречката да се развиват! И ако някоя от тях бъде попитана - "Защо прави всичко това?, ще отговори еднозначно или ще замълчи, защото знае че шикалкави и всъщност не иска да си признае, че зад лозунгите и фанелките със слогана "Системата ни убива" всъщност вече няма нищо освен лични амбиции, желание за облагодетелстване и лична изгода, суета и фалш!

Ситемата ги уби в истинския смисъл на думата! А ние, излъганите... ще продължим напред, гледайки децата си и надявайки се в тая държава да се промени нещо!

Какво ли и аз не знам, вероятно човещината и съвестта у хората, защото още я има! Аз вярвам! Колкото до сина ми и мен - вероятно ще потърся начин да последвам всички инвалидни емигранти, за да оцелеем на всяка цена, защото евтаназията е средство да се избавим. В държавата, която ни е мащеха, нямаме място и живот!

® Рени Григорова


Рени Григорова и нейния син.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.