Новият стар кмет на Несебър Николай Димитров и двама от общинските съветници в морския град ще бъдат конвоирани от следствения арест в София до Несебър, за да положат клетва. Николай Димитровбе арестуван и обвинен дни преди местните изборите в купуване на гласове, но въпреки това той спечели четвърти кметски мандат.

Днес в 13 часа е ще се проведе първото заседание на новоизбрания Общински съвет. За тогава е насрочен и втори протест на поддръжници и симпатизанти на несебърския кмет, които искат той да бъде пуснат на свобода.

Николй Димитров и общинските съветници бяха задържани и обвинени дни преди местните избори за участие в организирана престъпна група за купуване на гласове. Димитров е сочен за ръководител на групата. Пред съда обаче той заяви, че никога не се е срещал с главния свидетел по делото, подал сигнал до органите на реда, както и че никога не е уговарял и участвал в схема за купуване на гласове.

След като положи клетва за кмет на Несебър, Николай Димитров ще бъде върнат в ареста. По закон кметът има право да възложи функциите си на някои от своите заместници или на Общинския съвет да избере временно изпълняващ длъжността.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.