Не съм оптимист за съставяне на кабинет през октомври. Разликата между ПП и ГЕРБ е много малка. Бойко Борисов няма да се съгласи тези двамата да му скачат по главата. Корнелия Нинова се доближава до Кирил Петков и Асен Василев, мислех, че е по-качествен политик. Да казваш отговорно, че не изнасяш оръжие за Украйна, докато Украйна ти благодари в официален клип, че си ѝ дал оръжие; да излизат документи със заснето българско оръжие на място на бойните действия, е безобразие. Електоратът на БСП трябва да си помисли дали да гласува отново за Корнелия Нинова.

Това каза пред БНР журналистът Явор Дачков. И призова управляващите да покажат истината, "тъй като такова престъпление не се е извършвало в последните десетилетия у нас - заради личната облага да оставиш един народ без сигурни доставки на газ и да го накараш да плати за твоята печалба от собствения си джоб".

И още:

"ПП агресивно се опитват да прехвърлят вината за енергийната криза, в която хвърлиха България, върху служебния кабинет. Последствията от техните политики ще се проявят след два-три месеца. Зимата ще е тежка. За тях е важно да кажат, че за това е виновна мафията, Румен Радев, който я върна... Много е важно за изборите да си дадем сметка какво правят илюзиите в политиката. Много хора се подлъгахме по телевизионния чар на Кирил Петков и Асен Василев и това потопи страната ни в тази енергийна криза".

Дачков призова управляващите да покажат истината, "тъй като такова престъпление не се е извършвало в последните десетилетия у нас - заради личната облага да оставиш един народ без сигурни доставки на газ и да го накараш да плати за твоята печалба от собствения си джоб".

"В историята с газа няма нито политика, нито идеология. На Асен Василев и на Кирил Петков не им пука за Русия и за Владимир Путин. Те са на страната на силните на деня - в момента това са САЩ. Когато дойдоха на власт, веднага смениха ръководството на "Булгаргаз". Още тогава са започнали да работят за спиране на договора с "Газпром". И прекратиха плащането. Обърнаха се към посредниците и газът стана по-скъп. Те не успяха да направят алтернативни поръчки... Тези хора не осигуриха енергийната сигурност на България, разрушиха я и опитват да припишат това на президента и на минали управления", смята той.

"Корнелия Нинова се доближава до Кирил Петков и Асен Василев, мислех, че е по-качествен политик. Да казваш отговорно, че не изнасяш оръжие за Украйна, докато Украйна ти благодари в официален клип, че си ѝ дал оръжие; да излизат документи със заснето българско оръжие на място на бойните действия, е безобразие. Електоратът на БСП трябва да си помисли дали да гласува отново за Корнелия Нинова... Разочарованите леви гласове ще отидат донякъде във "Възраждане" и донякъде в маргинални партии. Костадин Костадинов се държи най-адекватно от политическите лидери, друг въпрос е, ако вземе властта, дали ще може да изпълни това, което говори. Той прави грешка, като мисли, че ще управлява самостоятелно", твърди Дачков.

Той прогнозира ниска избирателна активност по време на изборите през октомври.

"Не съм оптимист за съставяне на кабинет през октомври. Разликата между ПП и ГЕРБ е много малка. Бойко Борисов няма да се съгласи тези двамата да му скачат по главата. Зимата ще е изключително тежка. Който и да поеме властта, на пролет ще е охулван, и то до голяма степен заради наследството, което Промяната остави. Без ГЕРБ и ДПС стабилно управление няма да има, тъй като те са двете партии със стабилно поведение и с твърд електорат. Другото е пълен хаос".

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.