...Скандал между Борисов и Цветанов не можа да има, защото не Борисов е началник на Цветанов, а Цветанов е човекът, който контролира Борисов от първият ден, в който Маджо, Цветелина, Бриго и т.н. решиха да реализират проекта "Борисов". Цветанов е човекът за връзка на БУДА с Господарите му и гарант, че БУДА слуша и изпълнява.
Сега въпросът е - не как Борисов ще се отърве от Пеевски, а - как Певски ще се отърве от Борисов?...

На 28 септември, преди пет години, Георги Борисов Георгиев обяви създаването на ГД „БОЕЦ“. Шепа смели българи застанаха с имената си в битката за изтръгване на похитената държава от лапите на Мафията. БОЕЦ бяха до всеки, който имаше нужда от морална подкрепа - Ваня Рибчева, съдия Румяна Ченалова, Люба Кулезич, Николай Колев - "Босия", следователя Бойко Атанасов, майките на болните деца... В понеделник, 1 ноември, те са пак пред Парламента в поредната си битка за справедливост и възмездие, а днес, по повод годишнината, председателят на гражданското движение разговаря с Либерта.

- Г-н Георгиев, сред много хора сте познат като баща на трима сина, вдъхновител на ГД „БОЕЦ“ и непримирим воин срещу произвола на управляващите. Кога за първи път усетихте „ласката“ на "октопода"?

- Да, заедно със съпругата ми имаме 4 деца, трима сина и една дъщеря. Първите запори, задържания и призовки започнаха още през есента на 2013 г., след като създадох заедно с шепа съратници ГД "БОЕЦ". През годините нищо не се е променило, ударите стават все по брутални, "Дебелите" все по-агресивни. Което е доказателство, че ги боли от дейнстта ни и ги е страх от нас и сме на прав път. 

- Цялото Ви семейство ли е подложено на репресии? Кое захранва волята Ви да продължите съпротивата?

- Ударите и репресиите са част от битката и цената, която плащаш. Носим си кръста. Трябва да си готов за това. Срещу себе си имаш враг без съвест и морал, готов на всичко, за да запази властта си и да продължи да ограбва народ и държава. Всеки, който реши, че му е писнало и е готов да се изправи срещу мафията, трябва да знае, че тази битка се води до край. Отказване няма. Просто няма друг начин. Та... така - бой до дупка! 

- Когато на протестите Ви пред Парламента се появят десетина човека, не изпитвате ли гняв, яд, или някакви тъмни емоции към масите, г-н Георгиев?

- Не към масите, а към будните. Хиляди изразяват възмущението си от случвщото се в страната, от мизерията и зверската корупция, а нямат куража да се изправят срещу това зло. Първо трябва да преодолеем страховете си, след това да осъзнаем силата си като граждани и тогава няма какво да ни спре. Това е една от задачите на "БОЕЦ". Да обединяваме непримиримите, да будим заспалите и да дадем кураж на отчаяните. Нужно е просвещение и пробуждане, нужно е разобличаване на мафиотско-ченгеджийската същност на управляващата ни клика, нужно е консолидиране на гражданската енергия. Много работа и битки тепърва предстоят. Не са нужни милиони - няколко хиляди будни и осъзнали нуждата от действия българи са нужни и лавината ще тръгне. Разбира се, нужен е и план, и стратегия, и отговори на много въпроси и решения за редица проблеми. БОЕЦ знаем какво правим и как да го направим. 

- ГД „БОЕЦ“ бяхте до майката на загиналия командос Ваня Рибчева в битката и за дом, до "Босия", до майките на увредените деца, до уволнената журналистка Люба Кулезич, до следователя Бойко Атанасов - имат ли брой жертвите на милиционерския авторитаризъм?

- Да, Ваня е член на БОЕЦ. Освен до тях, бяхме и до професор Минеков, до Манол Глишев, до журналистите от "Биволъ". Тези хора не са жертви, те са от малцината, които имат куража открито да се изправят срещу мафията и плащат цената за това, но не се пречупиха и не се отказаха. Жертвите са хилядите, които губят децата си, земята си, работата си, мечтите си и мълчат и свеждат глави. Жертви са тези, които забравиха да се борят, забравиха да мечтаят, да търсят и отстояват Истината. Загубиха стремежа си към свобода и чувството си за справедливост. 

- И съпругата Ви се срещна челно с мафиотското управление - анулираха и вече платени здравни осигуровки и така пропусна шанса за бъбречна трансплантация. Как е сега?

- Посегнаха на жена ми, на децата ми, на съратници и приятели. Това си е наша битка, лична битка. Ще си платят за всичко.

- Говори се за спазарено вече следващо управление между Борисов 4 и Делян Пеевски, одобрено от Доган и Валентин Златев. Възможен ли е този план?

- Борисов си заминава. Последните министерски рокади доказаха, че Борисов е загубил контрола, всички назначения са на Пеевски и обслужват и защитават неговите интереси. А Борисов е само изпълнител на волята на Господаря. Пеевски, Цветелина Бориславова, Бриго Аспарухов, Валентин Златев, ченгетата от "Библиотекарския" и компания разбраха, че Борисов е изчерпан. Безспирният низ от скандали, гейтове и трагедии разклащат стабилността на статуквото и това представлява опасност за мафията, защото на народа може да му писне. Напрежението се трупа и никой не знае кога и какво може да запали искрата. Борисов потъна в собственото си блато на лъжи, популизъм и зверска корупция, която накрая ще изяде и неговата глава. Корупцията се храни с корупция. Борисов стигна предела, никога в историята не е имало такава крадлива и корумпирана паплач начело на държавата. Ресурса обаче намалява, корупционните скандали привличат все повече внимание и Господарите трябва да сменят марионетката си за да продължат с грабежа.

И още нещо искам да ви кажа: всеки, който си мисли, че между Борисов и Цветанов може да има конфликт, изобщо не познава процесите и принципите, по които се управлява държавата. Скандал между Борисов и Цветанов не можа да има, защото не Борисов е началник на Цветанов, а Цветанов е човекът, който контролира Борисов от първият ден, в който Маджо, Цветелина, Бриго и т.н. решиха да реализират проекта "Борисов". Цветанов е човекът за връзка на БУДА с Господарите му и гарант, че БУДА слуша и изпълнява. По реакцията и действията на Цветанов ще разберете, че краят на Борисов е настъпил. Назначенията на Пеевски минаха в парламента и за това Цветанов имаше грижата. 

Сега въпросът е - не как Борисов ще се отърве от Пеевски, а - как Певски ще се отърве от Борисов? Има два начина. БУДА да си тръгне доброволно, ще му измислят сценарий, ще хвърли оставка и ще замине в историята, като дебелите активират следващия си проект. Вторият вариант е, ако Борисов реши да стиска властта до край и се изправи срещу Господарите си. Тогава ще бъде приземен и отстранен по най-бруталния начин. Така работи мафията и той го знае добре, страхлив е и не вярвам да се стигне до там. 

Нашият проблем е, че каквото и да направи Задкулисието, то това ще е техният сценарий и нищо добро не ни чака. Има само един начин да прекъснем омагьосания кръг и той е - като вземем инициативата и свалим това правителство с "дЪрва и камънье''. И продължим - отстраняване на Цацаров и избори до дупка, докато не премахнем цялото мафиотско блато. Задължителните условия са: електронно гласуване, Закон за лустрацията, план, стратегия и бой до дупка. 

БОЕЦ знаем какво искаме, знаем какво правим и знаме как да го направим. Не се борим за властта, битката ни е да отстраним Мафията от властта! После следва всичко останало. 

- Страхувате ли се от нещо, г-н Георгиев?

- От две неща със сигурност - че няма да ми стигнат силите и от болести в семейството. Сигурно има и други неща, но не съм се сблъсквал с тях до сега. 

- Как изглеждат мечтите Ви?

- Научих се мечтите ми да са големи. Тежките битки, високите върхове и подлите удари само ме амбицират още повече. Ето една моя мечта - България без мафиоти, мутри, ченгета и корумпирани партийни калинки във властта.  Ето и още една - да видя децата и семейството си здрави, щастливи, свободни и реализирани в родината ни. 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.