Кризата, предизвикана от COVID-19 изкара наяве липсата на политически лидери. Да си лидер, означава преди всичко да очертаеш пътя, да поведеш останалите по него и да поемаш отговорността вместо тях. В дни на изпитание лидерите посрещат първи трудностите и рискуват повече от всеки друг.

Лидерите не хитруват и не се заяждат на дребно. Те не казват, че ще си платят теста, след като са ги хванали натясно. Лидерът се тества последен, след като е осигурил тестове за всички други.

Премиерът Борисов не е лидер на кризата с коронавируса. Отпред са генерал Мутафчийски, който е назначен да съобщава лошите новини и Кирил Ананиев, който подписва заповедите.

Президентът Радев поставя правилните въпроси, но не го прави по правилния начин, Главният прокурор Гешев не знае, че лидерството не се постига с репресии. С тя се постига страх.

Липсата на лидер се отразява негативно на всички процеси и е основната причина за лошата организация и управление на кризата. За това ние нямахме план, когато епидемията започна, нямаме план и сега как да излезем от ситуацията на обществена и икономическа блокада.

Д-р Стойчо Кацаров

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.