'По-интересно е какво няма в тях. До този момент по-интересното е какво няма в тях. Това, което няма в така публикуваните разговори от прокуратурата, категорично ги няма имената на Кирил Домусчиев и Делян Пеевски, особено в контекста, в който аз ги чух от устата на Васил Божков''

Това заяви журналистът Сашо Диков за предаването ''Денят с В.Дремджиев'' по TV+ и TV1, като поводът за думите му е непубликуваното в публикуваните от прокуратурата разговори на бизнесмена Васил Божков с братя Найденови.

Ето какво още каза той:

''Колкото и ПИК днес да се мъчи да ме уязви по понятен начин и по добре познатия способ... как защитавам Божков, защото съм бил личния журналист на семейство Божкови, и съм ходил на спявка при Божков. Само да кажа на Недялко Недялков, сега ще се обърна директно към ПИК: Аз на спявка при Божков никога не съм ходил, за сметка на това два или три пъти съм ходил на спявка при... можеш ли да си представиш при кого? При Делян Пеевски в хотел ''Берлин''. Това е истината. Но това е друга история. Аз не разбирам, не проумявам, как е възможно да фигурират имената и въобще имената да ги няма. Те са няколко изречения, казани от Васил Божков по адрес на интереса на Кирил Домусчиев и Делян Пеевски към хазартния бизнес'', каза още Диков.

''В тези записи дава да се разбере (бел. ред. Васил Божков), че Кирил Домусчиев има интерес към хазартния бизнес, че Делян Пеевски няма интерес към хазартния бизнес, но пък Кирил Домусчиев много искал да го вкара и него в хазартния бизнес. Всичко това съм го казал декември месец в коментара си след интервюто с братята (бел. ред. братята Найденови). Така че не си измислям нещо сега на базата на... така да злепоставям прокуратурата. Аз съм го казал края на декември, че това са неща, които ги има в разговорите. А оттук нататък... чакам, написал съм писмо до прокуратурата, биха ли били така любезни да публикуват целите разговори, защото... без да съм абсолютно сигурен - и в публикуваните разговори според мен някои пасажи липсват. Но това вече казвам доколкото си спомням. Защото преди интервюто с братята (бел. ред. братя Найденови), те ми пуснаха разговора между бащата и Божков - там, където става дума за помията, за спиране на помията и т.н. Това ми го пуснаха преди интервюто. След интервюто ми пуснаха другите разговори, където става дума за откупуването, където става дума за Домусчиев и Делян Пеевски'', добави журналистът.

Вижте целия разговор от видеото:

 

 

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.