ДO ПРEЗИДEНТA НA РЕПУБЛИКА БЪЛГAРИЯ
       Г-Н РУМЕН РАДЕВ

ДO МИНИCТЪР-ПРEДCEДAТEЛЯ НA Р. БЪЛГAРИЯ
       Г-Н СТЕФАН ЯНЕВ

ДO МИНИCТЪРA НA OТБРAНAТA НA Р. БЪЛГAРИЯ
       Г-Н ГЕОРГИ ПАНАЙОТОВ

OТВOРEНO ПИCМO

УВAЖAEМИ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,
УВAЖAEМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,
УВAЖAEМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА,

    Управителният съвет на Българска военнополицейска асоциация се обръща към Вас c апел за възстановяване на нормалната работа на служба „Военна полиция“. Вече четвърти месец службата е без титулярно ръководство. Предишното правителство бе започнало една кампания за назначаване на „свой човек“ за директор на службата, външен за системата човек. Дори заради него промениха и Прaвилникa зa прилaгaнe нa Зaкoнa зa вoeннaтa полиция в чacттa му зa изиcквaниятa зa нaзнaчaвaнe нa директор нa службата. 
    Призоваваме в кратки срокове да бъде назначен директор на служба „Военна полиция“ и то от състава на Службата, а не както бяха решили предишните управляващи. 
    Апелираме и за отмяна на тази промяна в Правилника, за да не се допускат непрофесионални назначения за в бъдеще.
    Тази година служба „Военна полиция“ ще отбележи своята 30-годишнина. Вярваме, че като отговорни държавници, ще вземете най-правилното решение за тази структура, за да може тя да продължи да функционира нормално и без сътресения. 
    Време е експериментите в службите за сигурност и обществен ред да приключат, а това не може да стане без Вашата принципна позиция, която наблюдаваме през последните седмици.

    ОТ УС НА БВПА

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.