Запазват правото си на протести където и както намерим за добре, пишат в декларацията си феновете на футболния тим ЦСКА

Привържениците на ЦСКА от най-големия фенклуб "Сектор Г" изразиха недоволство от думите на премиера Бойко Борисов, който заяви, че Българският спортен тотализатор ще подпомага финансово ФК "Левски", тоест - "сините" ще получават данъкоплатска субсидия. Според "Сектор Г" случващото се е "безобразие", като феновете виждат неравнопоставеност между клубовете. Те се аргументират още със скорошното разпределяне на 37 млн. лева от държавата за стадионите на пловдивските "Ботев" и "Локомотив", като припомнят и подкрепата за "Лудогорец" и "Берое".

Liberta.bg публикува декларацията на феновете на ЦСКА:

"На вниманието на широката общественост!

Както мнозина от вас са забелязали, напоследък в държавата ни царят добре организиран хаос и масова истерия покрай едно ново заболяване, обилно напомпвани от услужливите и жадни за хляб и зрелище медии. На втори план и някак си тихомълком кипят едни други процеси, а някои от тях няма как да подминем, защото нашият поглед прозира доста отвъд това, с което няКОЙ целенасочено пренасища общественото пространство.

Преди няколко дни в национален ефир премиерът излезе и обяви, че ще помогне на един футболен клуб от покрайнините на София като "тотото ще им прави реклама" (разбирайте спонсорира), а лично той бил обещал "да им построи козирка, за да не им се смеят останалите".

.Ако изключим абсолютния парадокс държавният тотализатор да спонсорира с парите на данъкоплатците частна фирма, чиито собственици са с повдигнати двуцифрен брой обвинения от прокуратурата, сякаш всичко е наред. Или може би е редно да припомним как точно въпросният сектор без козирка бе построен и от КОГО отново с парите на българския данъкоплатец? Или как ходещият плачещ емотикон Тити Папазов фалира БК "Лефски" с 12 млн. лева дълг, от които държавата не получи нито една стотинка, за да се появи впоследствие баскетболният Франкенщайн "Лефски тире Лукойл"?

Продължавайки хронологията на поредния фарс искаме да попитаме хората, олицетворяващи се в тоталния антипод на Робин Худ, наясно ли са дали наследниците на една презряна номенклатура от едни уж отминали времена, за чиято угода ще бъде бръкнато отново в нашите джобове, покриват своите данъци, такси смет и всички останали прилежащи разходи, които кабрио стадиончето генерира месечно? Въпросът е реторичен, а за да стане още по-ясно ще отбележим, че ЦСКА все още продължава да плаща наем за собствения си стадион.

Гарван гарвану око не вади, нали така?

Разбира се, въпросната шлака далеч не е единствената облагодетелствана от държавната любов, въпреки че заема убедително първата позиция. Всички знаем как точно и с какви пари бе построена трибуна "Моци" и как община Разград плаща данъците на местното отборче. За приятелските отношения по оста управляващи и обитателите на столичния комплекс "Есте" може да се напише цял и отделен реферат, дори да бъдат нарязани няколко корабчета за скрап.
Знаем и кой започна да строи "Колежа" с парите от КТБ преди миналата седмица вездесъщите и щедри управляващи да дарят (предполагаме от личните си спестявания) едни 25 милиона за довършването му и още 12 за клоаката в парк "Лаута". Знаем също така и кого спонсорира "ТЕЦ Марица Изток", допускайки, че е отново с личните вложения от прасенца-касички на загрижените за добруването на българския футбол. Приликите и съвпаденията в моделите на управление май станаха повечко, а?

От другата страна на тази гнусна барикада стоим ние. Всички си спомняте какво се случи с комплекс "Червено знаме" преди години, темата е достатъчно добре позната и болезнена за всички нас. Момчетата на Сашо Попов са поставени пред угрозата да бъдат изгонени от "Васил Симов", за да бъдат усвоени отново определени пари с построяването на уж нов комплекс, докато през това време на едно друго волейболно отборче му се строи чисто нова и функционална зала. "Армията" и нейното модернизиране отново е в застой след като няколко от членовете на комисията по оценяването съвсем случайно си направиха отвод в последния момент, а единият от тях се оказа, че "имал много работа". И това ако не е равнопоставеност, здраве му кажи!
Използваме тази наша позиция за да уведомим всички изброени в горенаписаното лица, институции, частни проекти и фалиращи фирми, че дори улисани в собствените си проблеми в момента, не сме нито слепи, нито глухи. Ако тези безобразия продължават да се развиват пред очите ни и занапред, запазваме правото си на протести където и както намерим за добре.

Дай ми фактите, а аз ще ти дам правото!"

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.