Депутатът от БСП Антон Кутев слага на една плоскост Делян Пеевски и Кирил Домосчиев. Определя ги като олигарси, които няма да имат проблем, защото се разбират с Борисов. Дали, обаче, Борисов се разправя с олигарсите, или Пеевски, който е всеизвестен с незадоволимия си апетит към крупни печеливши бизнеси?!

"Борисов се опитва да махне от картата всички олигарси, които не са му подчинени по някакъв начин. Той не закача тези, с които вече има връзки и са се сработили. Аз съм убеден, че Домусчиев скоро няма да има проблем, най-вероятно Делян Пеевски в никакъв случай няма да усети някакви затруднения. Ще усетят тези, които не са управлявали, такива като Божков. Този процес е също толкова вреден, колкото вреден беше процесът на създаването на тези олигарси преди 25 години", разсъждава депутатът на БСП Антон Кутев.

Според него това, което се случва в момента в държавата, не е водене на битка на властта с олигархията, а е опит за нещо, което е било правено в България преди 25 години, но от други сили - да се пренареди цялата икономическа структура в България.

Разкритията на Васил Божков Антон Кутев коментира така:

"Големият въпрос е защо Владислав Горанов и Бойко Борисов се правят, че досега нищо не са знаели. Истината съвсем не е такава. Законът, който дава правото на Горанов да облага по сегашния начин бизнеса на Божков, е приет през декември 2014 г. В него има един параграф 16, който недвусмислено казва, че в срок от три месеца правителството трябва да разработи стратегия за развитието на хазарта и да внесе нов законопроект. В момента, в който на 28 февруари 2015 г. Горанов и Борисов не са внесли този законопроект, те вече нарушават закона. Година по-късно финансовият министър твърди, че законопроектът е написан и до дни предстои да бъде внесен, но до юни 2020 г. това все още не е факт. Това може да се обясни така - този закон най-вероятно е бил рестриктивен върху бизнеса на Божков и е трябвало да отнеме част от парите му. Щом до ден днешен все още този закон не е внесен, значи досега Божков си е плащал за това".

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.