Сделката за придобиването на "Виваком" е финализирана. Българските граждани са ощетени с над 1 милиард лева. "Отровното трио" даде извънреден брифинг. За да бъде отвлечено общественото вниманието от поредната кражба на държавната мафия, днес ГЕРБ изпратиха провокаторка на блокадата на "Орлов мост", която нападна с бастуна си и удари по главата д-р Петър Кърджилов. Вместо тя, той е с мярка за неотклонение задържане за 72 часа в следствения арест на ГМ Димитров.

Преди 16 дни LIBERTA.BG разясни в своя анализ - "Американците са посъветвали Борисов да подаде оставка, ако се увеличи броят на протестиращите", че КПКОНПИ е играла ролята на "охранител" на кражбата на най-големия актив на КТБ - "Виваком". Нашата публиакация тогава беше провокирана от интервю на Цветан Василев за сайта "Гласове", в което съобщава, че подопечната на бившия главен прокурор Сотир Цацаров КПКОНПИ е отменила запор на 1 милиард евро на бившият банкер, мажоритарен собственик на фалираната с институционална помощ Кооперативна търговска банка (КТБ), за да бъде осъществена кражбата на "Виваком". По думите на Василев предшестващото реализиране на този запор отблъсква купувачи на акциите на "Виваком", с което търгът изначално умишлено се опорочава при лиспа на конкуренция, за да се сведе тя до едно определено лице, което да придобие акциите. Това в случая е печално известният Спас Русев, зад когото се смята, че стоят интересите на Делен Пеевскибратя Велчеви и руската банка ВТБ. С този ход по запора на практика се осъществява придобиване на акции на "Виваком" на подпазарна цена и се ощетяват финансово кредиторите и акционерите на КТБ. Допуска се, че с този маньовър активът "Виваком" отива в руски ръце, като "ресто" за проваления руски проект "Южен поток" и откраднатите пари по него от българска страна в правителството на ДПС, чийто главен фунционер е именно бизнесменът-олигарх Делян Пеевски.

 "Виваком" я купи Спас Русев, а след това се оказа, че въобще не е само той, а са ВТВ, братя Велчеви… Нямам никакви съмнения, че Спас Русев е подставено лице на Пеевски и Борисов и съвсем скоро очаквам да извадя компромати и доказателства за това.", заявява Цветан Василев.

С последващите действия на КПКОНПИ, в лицето на бившия главен прокурор Сотир Цацаров, в чийто мандат се реализира фалирането на КТБ, Антикорупционната комисия оттегля от съда иска си за запор на 1 млрд. лева на Цветан Василев, за да бъде купена компанията "Виваком" от "Юнайтед груп", след като вече е открадната от КТБ. Най-фрапиращото е, че сделката се реалзиира с 6-годишен банков заем, който надхърля печалбите на компанията за този период. Говори се, че това се случва с подкрепата на руска банка, поради което обосновано може да се предположи, че след този период "Виваком" отново ще бъде в руски ръце. А с парите от продажбата "Моделът "КОЙ" в България ще върне останалата част от откраднатите пари от руска страна, вложени в газовия проект "Южен поток".

Днес "Виваком" е собственост на "Юнайтед Груп". Схемата е финализирана и българските граждани са ощетени с 1 милиард лева, благодарение на активните действия и бездействия на Бойко Борисов, Иван Гешев, Владислав Горанов, Сотир Цацаров, КПКОНПИ, прокуратура, Министерство на финансите, КЗК, КРС, Фонда за гарантиране на влоговете (чрез синдиците си) и други по линията на държавната мафия, превзела България.

Кражбата на "Виваком", най-големият актив на КТБ (притежаваща 77% от дружеството), е предизвестена. Ако преди 16 дни големите медии и гражданското общество бяха реагирали навременно, нямаше да сме свидетели на това, което се случи днес.

Тогава мълчаха и десните, в лицето на Христо Иванов, който днес сезира прокуратурата за действията на КПКОПИ, свързани с кражбата "Виваком". А медиите на Иво Прокопиев са напълно индиферентни по тази тема, освен промотирането на United Group, обяснимо с рекламния банер на "Виваком", красящ интерфейса на "Капитал".

С поредната кражба от активите на КТБ е окончателно счупена опорката на държавното обвинение, че КТБ е пирамида и е източена от Цветан Василев. Така е "източена" от Цветан Василев тази "пирамида", че държавната мафия и медийните й глашатаи 6 години не могат да усвоят чрез престъпни схеми "несъстоятелността" й.

За разлика от всички заспали по темата, "Отровното трио" реагира мигновено днес с извънреден брифинг, а темата за поредната схема, свързана с ограбването на КТБ, влезе в дневния ред на протестите за оставките на Бойко Борсов и Иван Гешев.

От брифинга на Триото -  адв. Николай Хаджигетон, Арман Бабикян и проф. Велислав Минеков:

"Запорът на КПКОНПИ защитаваше финансовият интерес на всеки един български гражданин. Преди около час излезе съобщение, че United Group вече е собственик на Виваком. Искаме да попитаме и защо държавата в лицето на КПКОНПИ сметна, че може да ощети интереса на всички граждани и в чий точно интерес е това. Вдигането на запора е донесло дивиденти на частни лица, близки до депутата от ДПС Делян Пеевски. Става дума за братя Велчеви, Спас Русев, както и за руската държавна банка. Става дума за ключова сделка, която нанесе вреда на българския държавен бюджет и ощети всеки български гражданин за сметка на мутрите. Призоваваме депутатите да изслушат шефът на КПКОНПИ Сотир Цацаров и новия финансов министър (Кирил Ананиев, чичо на Владислав Горанов - бел. ред.). Това може да се случи въпреки ваканцията на народните представители, като по закон може да се внесе подписка от 48 депутати. Групите на ДПС и БСП, които твърдят, че са опозиция, имат прекрасната възможност да направят това."

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.