Премиерът на България Бойко Борисов, член на БКП и телохранител на бившия комунистически лидер Тодор Живков, който не можал да следва в западен университет навремето, защото не го били пуснали комунистите този "ценен" кадър от ъндърграунда, отново демонстрира лингвистичните си умения, езикови познания и боравенето с чужди езици. 

От видеото ще чуете и видите как канцлерът на Австрия Себастиян Курц предлага на разпищоления срещу него Борисов кафе (или нещо друго за пиене). Вероятно съдействайки му, защото е наясно, че балканският субект не може да си поръча сам. В отговор Борисов, естествено на диалектен български език, защото българският министър-председател за 11 години във властта не успя да запомни и научи 100 думи на англисйи, френски или немски (а иначе комунистите са му виновни, че не се е изучил в чужбина, а не интелектуалната му дисфункция, примерно), изрича в типични си махленски стил (известен и от записите с него):

"Ааа.. аз има торта, ъъ...тортааа.... ъъъ....сахАр." 

("Сахар" е името на известна в Австрия торта - бел. р.)

Междувременно в сърцето на Европа - белгийската столица Брюксел, протестите на българите пред сградата на Съвета на ЕС продължват. Исканията на протестиращите са за оставките на Гешев и Борисов. Българските граждани заявиха, че се срамуват от министър-председателя Бойко Борисов, който е за тях типичният Бай Ганьо и не спира да излага народа си навсякъде по света. 

Както знаем, премиерът на България в момента проси в Брюксел 12,3 милиарда евро, които трябва да са предназначени за справяне с икономическите последици от коронавируса, а всъщност в България са вече разпределени за присвояване по изпитани схеми чрез обръчите от фирми и подставните лица.

Очаква се Съветът на ЕС да не стигне до консенсус  при разпределянето на средствата от европейския бюджет по това извънредно перо за Covid-19, а като цяло парите за България да бъдат отпускани реципрочно срещу зачитане върховенството на закона в страната, което благодарение на новия главен прокурор Иван Гешев е абсолютно погазено.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.