Едното платно от пуснатата предсрочно отсечка от магистрала "Струма" край Благоевград е затворено заради ремонт на фуга, съобщиха вчера  Агенция "Пътна инфраструктура".

6.5-километровата част от магистралата бе открита на 23 май по нареждане на премиера Бойко Борисов, който присъства и на официалното пускане на пътя. Рязането на лентата се случи 3 дни преди изборите за европейски депутати.

До 28 юли ще се извършва настройка и калибриране на дилатационните фуги на съоръжението над р. Логодашка при 93-ти км на лот 3.1 от АМ „Струма“. Дейностите са за сметка на изпълнителя на обекта, допълват от АПИ.

Поетапно ще е затворено първо платното за София, а след това и платното за Кулата. В момента е затворено платното за София и трафикът в тази посока се пренасочва по път I-1 София-Кулата. Движението в посока Кулата се осъществява по автомагистралата.

След завършване на дейностите в платното за София ще се ограничи движението в съседното платно за Кулата като трафикът в тази посока ще се насочи по път I-1 София-Кулата.

Днес от АПИ съобщават, че спешно пускат движението по затвореното за ремонт платно на магистрала "Струма". Това ще стане утре.

Чисто новата отсечка край Благоевград е затворена, за да се поправи фугата на моста над река Логодажка. Лагерите на съоръжението били поставени през май, когато атмосферните условия и температурите били неподходящи. Затова сега се наложи да бъдат ремонтирани. 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.