„Златните кюлчета в чекмеджето са с лика на Борисов. Раздадени са на приближен кръг лица и са произведени в лимитирана серия.“ Това заяви в ефира на БТВ съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов.

Той добави, че информацията е 100% сигурна, казал му го човек от протестите на площада, на когото имал пълно доверие.

„Да изземат тези кюлчета и да проверят кой ги произвежда, къде са произведени“, подхвърли Атанасов, който е бивш шеф на контраразузнаването.

Основният проблем в управлението на страната е липсата на доверие в правителството – над 70% от българите нямат доверие на тази власт, счита Атанас Атанасов.

„Борисов има две важни обстоятелства, започващи с буквата „с“ – срам и страх. Той от една страна няма чувство за срам. Излезе да се бие в гърдите, че март-април ще ни оправи. В същия момент страхът му го стяга – страхът от евентуални предсрочни избори удари здравната сигурност на страната, защото той не смее да въведе тежки ограничителни мерки, които са необходими в момента“, коментира ген. Атанасов. 

По думите му невежеството убива повече от пандемията. Той беше категоричен, че в българското общество има напрежение заради мерките и не е изключено да избухнат нови протести, ако се затегнат. 

„Една клечка кибрит е необходима, за да избухне. Затова Борисов пипа с кадифени ръкавици. При управлението на една система е изключително важно да има доверие между тези, които взимат решенията и тези, които трябва да ги изпълняват. Това в България е разрушено, затова Борисов се крие“, заяви съпредседателят на „Демократична България“. 

Ген. Атанасов коментира и Бюджет 2021. Според него е важно къде се „наливат“ пари. „Наливат се пари в публичния сектор – да си купува Борисов доверието на чиновниците, които е назначил. 30% ще им увеличава заплатите по незнайни причини“, посочи политикът. 

Той беше категоричен, че здравната криза застрашава националната сигурност. Според него се наливат милиарди в здравната система, а липсват COVID легла, което е недопустимо.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.