Чух Йордан Цонев, депутат от ДПС, да казва пред журналисти, че работата на един финансов министър е преди всичко да подсигури фиска, а не да осигури бизнеса с данъчни отстъпки.
 Цонев, известен сред широката общественост и като Данчо Ментата, според мен има много погрешни представи за задълженията на министъра на финансите.

И се сетих как преди години проф. Николай Василев (царство му небесно - студентите му го боготворяха), тогава вицепремиер и министър на образованието и науката, в едно интервю каза, че работата на финансовия министър е така да изпълнява бюджета, че да осигурява средства за ония сектори, за които парите наистина са необходими (цитирам го по памет).

Осигуряването на фиска е самоцел и Данчо нищо не разбира от финанси и бюджет, независимо, че е в парламента от години. Управлението на държавата и републиканския бюджет е политика, не е казино и не е игра на рулетка - все области, откъдето Данчо е тръгнал към политиката отначало в СДС, а сетне в ДПС.

Аз залагам на политическите възгледи и мироглед на проф. Василев, защото политическите му възгледи бяха и са национално отговорни и държавнически.
Прочее, за какъв фиск можем да говорим, ако няма работеща икономика и бизнес?

Любо Кольовски, журналист

Коментар на Liberta.bg: Преди седмица депутатът от ДПС Йордан Цонев заяви в телевизионно участие, че ДПС е готова за управленска коалиция с партията на Бойко Борисов ГЕРБ в следващия парламент, поради общите ценности, които двете партии изповядват.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.