Още за КОВИД 19!

Това на снимката е закуската на болен с К19 във водеща болница (най-водеща). Няма да упреквам директора на болницата и зам.-директора по административната част, които подписват договор с фирмата-доставчик на храна в болницата. Те не определят менюто. Преди 3-4 месеца скандал с храната в същата болница предизвика прекъсване на един договор и подписване на друг. Не виждам разликата - онези предлагаха развалена храна, тези предлагат никаква.

Питам! Отделението за пациенти с ковид е изолирано, т.е. няма как близките да внесат необходимата за живота на болните храна, НАЛИ??
Болните с ковид се нуждаят от силен имунитет, както разбираме от десетките телевизионни лекции на специалистите, за да преодолеят коварната болест, НАЛИ??

Имунитет се гради, освен с медикаменти, с качествено набавяне на подходящи витамини, минерали и всякакни подземни и наземни благини чрез храна и напитки. Не виждам прясно изцеден сок наситен с витамини към богатата закуска от фЕлия и някакъв салам. А вие?

Питам!! Каква е работата на главната сестра - да одобри подходящото седмичното меню, изработено от диетичната сестра за пациентите в болницата, в частност отделението за ковид пациенти? Къде е контролът!?

Ще използвам всичките си контакти тази закуска да стигне до погледа на заинтересованите в държавата ни хора за здравето, енергията, работоспособността и най-вече за живота на българските граждани.

Втори път още за КОВИД 19!

Снимка на Valentina Rimenova.Ще се наложи да коригирам думите си към диетичната и главната сестра в онази болница от първата снимка, защото измежду стотиците коментари излезе снимка на закуска от друга общинска болница, едно към едно с тази от най-важната за страната. Помествам и нея.

Това, което се прави като обслужване, изхранване и обгрижване на пациентите е под всякаква критика.
Болниците на се само реанимации, които са по мое мнение страхотни. Те са много повече отделения за лежащо болни, чието оздравяване според учебниците на 30% е отношение на медицинския персонал. Като започнем от закуската, която явно е еднаква за отношението през деня, трудно ще намерим ласкави думи.

Ето и втората снимка от друга болница. Закуска на лежащо болен пациент!

Валентина Рименова

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.