Вестник "Уикенд" от групата на депутата на ДПС Делян Пеевски излезе с остра публикация срещу министър-председателя Бойко Борисов. В статията си журналистът Георги Атанасов  буквално се присмива на оправданията на Борисов в интервюто за елитното германско издание „Франкфуртер алгемайне цайтунг“ с някаква си "Мата Хари", която пробила защитата му и аранжирала премиерската спалня с пачки в евро и кюлчета злато, за да го злепостави. Също така авторът обръща внимание на управленеито на ГЕРБ, което изкара България на челните позиции във всички черни класации в Европа и по света - смъртност, корупция, липса на свобода на медиите, бедност, погазване върховенството на закона, мръсен въздух...

Пропуква ли се статуквото в България и започва ли да се разграничава Пеевски от Борисов?! - е показателно от текста на медия в орбитата на Делян Пеевски. Не е далеч 2013 г., за да си припомним момента, в който Пеевските медии излязоха с гръмко заглавие и челното "Боко Тиквата", а Борисов беше детрониран от власт.

Още по темата: Днешният ход с Ревизоро е индиректен удар на Борисов по Пеевски

LIBERTA.BG публикува статията на в. "Уикенд", която е препечатана в Narod.bg под заглавието "Локдаун за Мата Хари – в България на ГЕРБ тайни няма":

"Няма как да избягаме от сянката си. След като сме я докарали дотук, ще си сърбаме попарата до изчерпване на количествата. За да разсмиваме Европа в тези тъжни времена, когато на мнозина не им е весело. Не казвам „на всички“, тъй като изобретената Пандемия наказва едни и ощастливява други. Някои си заминаха без време и се присъединиха към футболния папа на всички религии Диего Марадона, а по успоредна писта джакпот и дюшеш удариха глобалните акули от „Бялата мафия“, националните спекуланти със Страха и Смъртта, както и нашенските електорални хрантутници на ГЕРБ от Чиновническата партия. Плюс „богоизбраните“ абонати на Властта от компанията на Мозъка, Биков, Дариткова, Сачева, Менда, Деси и… ПКП.

Пардон, да не пропусна и още нещо макар и без претенции за ноу-хау, тъй като няма по-голяма глупост от това да си броиш виртуалните патенти за Истината. И все пак – преди два месеца в тази рубрика черно на бяло бе написано, че целта на номера с Великото народно събрание, „новата Конституция“ и въобще на всички подобни маневри на ГЕРБ под знака на Вируса е отлагане на парламентарните избори, предвидени за март 2021 г. Хубаво е, че и други поеха щафетата и вече открито се говори по темата, но дали сънародниците си дават сметка какво посегателство върху „демокрацията“ се готви 140 години сред „режима на пълномощията“ на Батенберг и осем десетилетия след практическото суспендиране на Конституцията от Кобурга?

Буквар на КГБ за начално училище

Онзи странен занаят на шпионите и съблазнителките като перифраза на заглавието „Този странен занаят“ от Богомил Райнов отново излезе на мода тези дни покрай програмното интервю на Бойко Борисов за елитното германско издание „Франкфуртер алгемайне цайтунг“. И да ви кажа право, доста се забавлявах с коктейла от жанрове, конспирации и „потоци на съзнанието“, забъркан от родния премиер. А от контекста на въпросите останах с впечатлението, че колегата от ФАЦ Михаел Мартенс е преживял културен шок, защото той за разлика от нас не познава материала.

И още как при тази слонска доза „криминале“ джобен формат за приспиване във влака между Франкфурт и Берлин. Накратко – някаква нашенска Мата Хари от „занаята“ изработва Началника, като снима чекмеджето с еврото и патлака в спалнята Му?! Естествено, по поръчка на Румен Радев и душманите от ДС и РУМНО по програма от учебниците на КГБ за фабрикуване на битови компромати?! Слава Богу! Защото мероприятието можеше да бъде и по-страшно, ако бе проведено според Наръчника на ЦРУ за премахване на неудобните. Справка – 500-те опита за покушение срещу Фидел Кастро, убийството на Че Гевара, разчленяването на африканския антиколониален лидер Патрис Лумумба, разправата със Салвадор Алиенде в Чили и още стотици подобни сюжети до бомбардировките с обеднен уран на 50 км от Банкя, за да стигнем до пресния атентат срещу шефа на иранската ядрена програма. На този фон финансово-сексуален компромат ала КГБ си е направо дребна закачка от буквара за началното училище

Премиерът май окончателно е загубил почва под краката си, сред като пусна на нови обороти старата плоча за „комунистите, утрепали дедо Му“. Този път покрай казуса с менте държавата „Северна Македония“. И по тази точка, както за Мата Хари и глобалното затопляне, вината се оказва на площад „Лубянка“ в Москва. Добре, ама кой ще поеме отговорността 75 години след Георги Димитров, ако на 8 декември т.г. Борисов клекне пред Скопие и Брюксел в името на „европейските ценности“, диктувани с показалка от Класната Меркел и Държавния департамент във Вашингтон? Впрочем, Борисов си казва в прав текст пред ФАЦ, че темата хич не го вълнува, ама се страхува, че душманите ще го изтипосат като предател на Историята. И за всеки случай напомня, на когото трябва, че уставно и авансово си е платил данък „Сателит“ за абсолютно излишните „фантоми“. За сметка на най-сиромашката и най-умираща нация в Европа.  

Вместо стръвница – девица?

Да, наистина Историята се повтаря като фарс. И как иначе, след като BG-Мата Хари се оказва вместо стръвница – девица? Виртуалният, събирателен образ на холандската мъжемелачка от периода на Първата световна война включва имагинерните нашенски „девочки“ от КГБ, обречени на „локдаун“. Тоест, на дистанция и принудителна ваканция – за Чиновническата партия дюшеш, за производителите на материални и духовни блага – смърт! Локдаун – каква отвратителна дума, пусната в обръщение от хора, които не са чели „Под игото“ и Ботев, но се правят на вечеряли с Господа в Рабфак или ПУЦ, откъдето в повечето случаи са кухите им тапии…

Защо обаче наследничките на митичната секс-шпионка Мата Хари спокойно могат да съхранят девствеността си, ако вече не са я загубили по трасето? Тези нощни пеперуди няма защо да упражняват онзи странен занаят, тъй като за България на ГЕРБ няма абсолютно никакви тайни. И затова няма потребност от конспирации, агенти, отрови, тайнописи, сексуални техники и еротични сеанси на свещи от учебниците на КГБ или Кама Сутра.

Държавата №1 във всички черни класации естествено е лидер по смъртност и без Ковид-19. А десетилетието на Шайката просто катализира до клинични и критични стойности българската трагедия, заложена още на Кръглата маса и по плана „Ран-Ът“ преди три десетилетия.

Пардон към Тома Не(Верни)

но картината е ясна до отчаяние. Без значение от словесните полюции на такива като Тома Биков, който така както неотдавна искаше да вкарва Бойко Борисов на топло сега се е прислонил като най-верен „еничар“ на още по-топло  и по-меко в краката на Началника. И също като своя адаш от Библията все не вярва и не вярва на Възкресението. В нашия случай – на поражението.
И така – какво трябва да знаем преди да отложат изборите и да ни спуснат от телевизора, че го правят в името на Живота?

Първо – цялата актуална драма на България бе заложена веднага сред 10 ноември 1989-та, когато „началниците“ оттатък Атлантика решиха да накажат „16-тата република на СССР“ с демографски, социален и културен геноцид. Стопяването на нацията, разрухата на здравната система,, неграмотността и чалгализацията казват всичко.

Второ – налагането на комерсиалния, американски, модел в здравеопазването превърна най-хуманната по презумпция Система в амбулантна търговия, за да я доведе до пълен крах при режима на ГЕРБ. С всички произтичащи проблеми, абсурди и нещастия в условията на Пандемия.

Трето – Пандемията се използва за преразпределение на огромни публични и европейски средства, което е едно и също, като целта е съхраняването и продължаването на монополната власт на Бойко Борисов и Ко. Бенефициенти на това чудовищно разхищение и присвояване са корпоративно-приятелските кланове на Олигархията, близки до Властта, както и голяма част от 300-хилядната Чиновническа партия, угоявана с предизборна цел за сметка на данъкоплатците от малкия, средния бизнес и свободните професии, длъжни да плащат с цената на своето съществуване тлъстите заплати, бонуси, осигуровки и всевъзможни привилегии на „чантаджиите“ и „писарушките“ от раздутата да пръсване Бойкова клиентела. Впрочем, спомня ли си някой за „ административната реформа“, разтягана като дъвка в интервюта като това за ФАЦ? Напротив, чиновниците не само че не бяха редуцирани, а съвсем съзнателно бяха увеличени като електорален контингент на ГЕРБ.

Четвърто – пладнешките грабежи по „обществени поръчки“, евро-програми и проекти по цялата верига на корумпираната държава доведоха Системата до пълен колапс в окото на Пандемията. От здравеопазването до образованието и реалната икономика. И затова най-бързо умиращата държава в Европа излъчва най-неграмотните ученици, гони чуждите инвеститори и възпроизвежда сивия сектор. Данните не са измислени от някой „болен мозък“, а са оповестени по официални информационни канали на ЕС, Световната банка и т.н.

Пето – освен най-бързо умиращи, от Вируса или без него, евро-българите дишат най-мръсния въздух в света и пият мръсна вода, ако въобще я има. А, когато някой като еко-министъра Емил Димитров вдигне глас в нарушение на Омертата преторианците от свитата Му на секундата скачат на амбразурата като дежурния ибрикчия Тома Не(Верни). Не знам дали го е научил от букварите на КГБ или ЦРУ, но Бойко Борисов отлично е усвоил класическия макиавелистки принцип, че най-добрите слуги са ренегатите, изкупващи грехове, като споменатия Биков, изтъпанил се да иска онзи ден оставката на Ревизоро! Плюс Антон Тодоров…

Шесто – след цяло десетилетие колективна деменция с „дедо“, „комунистите“, „филията“, „лошия човешки материал“, „Ало Ваньо“, „WC-Банкя“, „калинките“, „апартаментите“, „суджуците“, „братовчедите“, „мисирките“ и т.н. естествено стигнахме до Чекмеджето и първото място на черния Мондиал по смъртност и мръсен въздух. Има ли смисъл да прибавям и престъпност?

Седмо, библейско число – не само, че авансово купуват гласове за изборите, като ипотекират държавата за десетилетия напред и залагат бомба под всяко следващо управление, ами ще фалшифицират вота, когато и да се състои. Естествено, зад „извънредните обстоятелства“ около скъпоценния Вирус…

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.