Идва ли краят на кабинета "Борисов З"? Правителствените скандали тресат ежедневно държавата - перманентно създават и не решават натрупаните от тях обществени проблеми.

Сред сделките, за които депутатите поискаха отговори от Каракачанов, са: продажбата на 115 декара в пловдивската община Куклен за сумата от 830 хиляди лева; 16,3 декара отново в община Куклен – за 161 хиляди лева; 96,2 декара в Несебър – за малко над 5 милиона лева.

„Тези имоти, които продавате, са 7 пъти, 5 пъти и 4 пъти по-ниски от пазарната им оценка”, каза Десислав Чуколов. Друга сделка, за която той попита, е за бившата военна болница в Русе, продадена за 4 пъти по-ниска цена от пазарната.

Още по темата: Каракачанов - от вицепремиер и министър на отбраната, до брокер на апетитни недвижими имоти

Каракачанов, който по-рано заяви, че тези обвинения били поръчкови, и много скоро щяло да стане ясно на обществото кой ги е поръчал, даде подробен отговор за сключените от него сделки. Според него посочените имоти не са продадени без пари.

През последните няколко месеца партията на Каракачанов е разтърсвана от серия от скандали за корупция. Продажба на българско гражданство, арест и обвинение за зизлъчения от ВМРО председател на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев. Неговият близък помощник и евродепутат Ангел Джамбазки беше хванат да шофира в нетрезво състояние в края на миналата година. В началото на тази беше задържан и остава в затвора издигнатият от Каракачанов министър на околната среда и водите Нено Димов за безпрецедентната криза с водата на град Перник. Близо 100-хилядния град живее в изключително тежки условия на воден режим над три месеца. Хората са принудени да имат вода само за няколко часа на ден, и тя е много лошо качество заради решението на Димов да дава водата на язовир „Студена“ за промишлени и други непитейни нужди.


На снимката: Нено Димов и Красимир Каракачанов

Миналата седмица арестите на хора на Каракачанов продължиха с акцията на прокуратурата в Пловдив, където беше задържана Цветелина Кънева, – директорката на Басейновата дирекция в града. Заедно с нея беше задържан и лидерът на ВМРО в пловдивската община “Марица” и общински съветник в града – Стефан Послийски, изрежда БГНЕС.

Тези действия на правоохранителните органи срещу нарушителите и корумпираните чиновници принудиха военния министър да направи серия от изказвания, в които поиска да бъде уведомяван за готвените акции, защото бил и силов вицепремиер. Той обеща да помогне на следствените органи с танкове, на което му бе отговорено, че с такива неговото подчинено министерство едва ли разполага. В едно от телевизионните си участия миналата седмица Каракачанов дори зададе риторичния въпрос: дали е министър, или текезесар. 

Видео: Каракачанов, охраняван от бивш затворник, бяга от въпросите на тв "Алфа" и си позволява физически да отблъсква и агресира журналист.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.