За шествието в памет на Васил Левски, предвождано от президента на България Румен Радев...

За мен това е една много хубава инициатива, която трябва да се превърне в традиция на 19 февруари под патронажа на българския президент, който по конституция е обединител на нацията. В шествието се включиха хора от различни градове и села, възрастови и социални групи, етноси, религии и вероизповедания, граждани с различни политически окраски, симпатии и принадлежност - близо 10 хиляди души. Всички те бяха обединени от делото и личността на Апостола на Свободата и последваха държавния глава Румен Радев, с когото извървяха пътя на Голгота на българския месияВасил Левски. Това беше едно изцяло гражданско шествие, с което се доказа, че българите са способни да надскочат идейните си различия в партиен план и его - в личен, когато пред тях стои идеална, свята и чиста цел – добруването на България и нейния народ

Относно изказванията на лица от ГЕРБ и партийната декларация срещу президента, както и за възгласите по време на шествието и пред паметника на Апостола

Декларацията на ГЕРБ е смехотворна. От парламентарната трибуна се изказа депутатът на ГЕРБ Тома Биков. Този политически ренегат, който преди да влезе в редиците на партията на Бойко Борисов беше написал, че ще сложи Борисов и Цветанов на съдебната скамейка, където им е мястото. Тоест – ще ги направи подсъдими за техните деяния. Това лице и подобни нему ли ще бъдат моралния стожер на българите?! Или пък председателят на парламента от ГЕРБ Цвета Караянчева, която говори за „отпреде“ и „отзаде“, бърка столиците на държавите по света и все още не може да обясни присъствието си на пиянски банкет, последван от катастрофа с кола на НСО, в която ескортираната е самата тя. 


Румен Радев към Стоян Тончев: "Ти пишеш много хубаво, чета те! Продължавай да пишеш все така хубаво!"

На шествието се пяха възрожденски песни, четоха се есета на 11-годишни ученици за Левски, развяваха се български знамена и високо бе държан ликът на Апостола на Свободата. Хората скандираха „оставка“ и "мафия“ по адрес на ГЕРБ и техния злополучен кмет и зам.-председател на партията Йорданка Фандъкова, както и „Румен Радев“ - в подкрепа на президента, но такава беше тяхната воля.
Намирах се точно зад гардовете на НСО на шествието и с очите си видях как президентът неколкократно помоли да не се скандира, като даваше знаци с ръце по време на прехода - от Президенството до паметника на Левски, както и гардовете на НСО – да се спре с възгласите, но може ли да бъде спрян един народ, който отвътре ври и кипи за истина, за справедливост и за свобода?!
На шествието водено от президента присъства и писателят Антон Дончев, който даде интервю за Liberta.bg. Там бяха Мая Манолова, представители на "Ние, гражданите" и други политически десни,леви и центристки формации, но с мнозинство се открояваха свободомислещите български граждани, които обичат Левски и България

Нека не пропускаме и факта - как бе избрана отново за кмет на София Йорданка Фандъкова. Според изнесената информация от Мая Манолова (също кандидат за кмет на София на последните Местни избори' 19), Йорданка Фандъкова е спечелила в надпреварата с подправяне на протоколи. Нейната реч на паметника на Левски бе съпровождана от "Уууу!", "Мафия!" и "Оставка!".


Антон Дончев дава интервю за сайта Liberta.bg - Либерта.

За разследванията в САЩ, които засягат български политически лица и олигарси

До 26 февруари се очаква Съдът в Ню Йорк да се е произнесъл по подсъдността на гражданския иск срещу Пеевски, Цеко Минев и др. ответници, повдигнат по закона РИКО. Относно наказателната част – там има разрешение за разследване от генералния прокурор на Ню Йорк от лятото на 2019 година, което към момента е в  края на последния си стадий. След произнасянето по подсъдността от Съда в Ню Йорк, прокуратурата на САЩ ще внесе обвинителни актове. Може и е много вероятно да се стигне до арести и екстрадиции на български политически и длъжностни лица, както и на олигарси.

Федералното разследване, в което са се включили и други служби на САЩ, засяга Бойко Борисов, Делян Пеевски, Цеко Минев, Сотир Цацаров, Иван Гешев и др., като то ще бъде най-вероятно приобщено и към делото по международния акт „Магнитски“, свързано с Цветан Василев и умишленото фалиране и разграбване на активите на банка КТБ.

По наказателната част на закона RICO има защитени свидетели от обкръжението на премиера – както от ГЕРБ, така включително и от СИКаджийското му минало, които са дали свидетелски показания под клетва за неговите деяния през годините. Иван Гешев е свързан с „Делото КТБ“, като наблюдаващ прокурор, а при това дело са нарушени много човешки права.

Списъкът на Държавния департамент на САЩ с корумпирани и корумпуращи български лица е наистина много дълъг. Но по моя преценка, стъпвайки и на информацията, с която разполагам, допускам, че идва редът на Делян Пеевски и Сотир Цацаров, както и на някои по-дребни „риби“. Не е изключено именно Делян Пеевски да поиска от американското правосъдие да бъде конституиран като "защитен свидетел". Според американското законодателство "защитеният свидетел" се позлва с привилегии като смяна на самоличността, охрана и пр.

Трябва да се отбележи, че към вчерашна дата от град Благоевгард, главният прокурор на България даде заявка във връзка с приватизацията на български предприятия, ще бъде проведено и разследване за "Булгартабак", което е свъзрано с депутата на ДПС и бизнесмен Делян Пеевски.

Прогнозирам, че до няколко седмици Борисов ще подаде оставка като премиер. Ако това не се случи, то той ще го стори най-късно месец и половина преди редовните парламентарни избори, което ще бъде най-голямата му грешка и ще доведе до разпад на ГЕРБ.

Българските граждани не искат повече ГЕРБ в управлението на държавата и го показват всеки ден с протести. Кабинетът „Борисов 3“ е към своя край и няма нужда да продължава да агонизира и геноцидира българския народ. Време е за свеж въздух и силен полъх на промяна, която нито Гешев, нито Борисов, които са "скачени съдове", могат да ни дадат.

Нека отбележим, че към момента тече разследване на испанските служби за международно пране на пари, в което главен "герой" е министър-председателят на България и председател на управляващата партия ГЕРБ - Бойко Борисов.

Стоян Тончев

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.