Може да има управление БСП - ДПС и тогава да бъдат ударени Борисов и Пеевски, прогнозира пред БНР в предаването "Политически НЕкоректно" Осман Октай.

Ето какви хипотези сподели и разгледа той:

"Може да се обединят БСП и ДПС след изборите. БСП печели с 1 пункт парламентарните избори и са първа сила в новия парламент. Излиза Корнелия Нинова, след като получи мандата за съставяне на правителство от президента Радев, и казва, че е готова на саможертва, защото от тази тежка криза може да се излезе с нашата отговорност, като съставим програмно управление с 10-ина точки. Канят Слави Трифонов и той отказва, като го смилат колко е безотговорен. Канят "Демократична България", която ще влезе в следващото народно събрание, те също отказват. И казва, че няма избор, трябва да покани и ДПС. Движението за права и свободи отива с готовност, но казва, че няма да участва, а ще подкрепи спасяването на България. Тогава очаквам да бъдат ударени Бойко Борисов и Делян Пеевски. И тогава Иван Гешев изчиства образа на ДПС и Ахмед Доган и казват, че той нищо не е знаел, а говорители на ДПС ще започнат да говорят как Доган не е знаел какво са вършили Пеевски и Борисов зад гърба му".

По думите му хора като Пеевски, Доган и Борисов са политически и финансови посредници на задкулисието, наречено "дълбоката държава".

"Решението кога кой да бъде ударен го вземат хората, които градиха този модел още от Кръглата маса, с всички структури на силови, контролиращи, милиционерски. Те са остарели, но имат синове, имат наследници и никога не изпускат властта", обясни Октай.

Липсата на депутата от ДПС Делян Пеевси на Национална отчетно-изборна конференция, която се проведе в събота, Октай обясни с факта, че Пеевски не е член на Движението. По думите му няма да има промени в ръководството на ДПС.

"Появата на Доган, означава, че той контролира партията. Без негова воля и без негова санкция нищо не се случва там". 

Анализаторът прогнозира ДПС да спечели до 40 депутатски места в следващото Народно събрание.

Осман Октай коментира обръщението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган към партийния форум на ДПС, в който се съдържаше и поздрав към "неговия приятел" Бойко Борисов:

"Не можах да разбера Ердоган какво призова избирателите мюсюлмани в България - да гласуват за ГЕРБ и Борисов или за ДПС. Или пък ДПС да подкрепя по всякакъв начин управлението на Борисов. Може би беше публична благодарност на Ердоган към неговия приятел или неговия зависим Борисов, че го подкрепи и блокира санкциите на ЕС срещу Турция в напрежението между Турция, Гърция и Кипър".

Анализаторът посочи и друг прочит на това обръщение на Ердоган - като прошка от негова страна към ръководството на ДПС по отношение на Доган и Пеевски, които са поставени от Турция в изолация, но при условие, че те се прегърнат с Бойко Борисов.

Според Осман Октай България се превръща в "много важна логистика" за Москва, НАТО и ЕС:

"Не случайно лъсна некоректната позиция на Бойко Борисов за обединение на Балканите. Всичко това, което се случи със Северна Македония, е много голяма драма. Споделям мнението, че трябваше да отворим вратата за нашите братя и по този начин интеграцията щеше да бъде много ефективна. Всичко това обслужва чужди интереси - руски и сръбски".

Той уточни, че задкулисието отново е управлявало ситуацията, защото обича да работи и с Брюксел, за да му харчи парите, и със САЩ и НАТО, но и с Москва.

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.