Пеевски: „Просто Киро“ да намали спускането по снежните магистрали
„Смятам, че по темата цигари и тютюнева индустрия най-добре е запознат партньора на Петков Асен Василев, както и спонсорите на „Продължаваме промяната“ и ако Кирил Петков намали спускането по снежните магистрали, то със сигурност ще разбере това“, пише в позицията на Делян Пеевски, разпространена от пресцентъра на ДПС.

Вероятно Делян Пеевски визира адекватността на премиера, поради "спускането по снежните мгистрали".

БНБ да провери кредита, който Българската банка за развитие е предоставила на „Булгартабак“ – такава молба е подал депутатът от ДПС Делян Пеевски, след като вчера премиерът Кирил Петков посочи заема като един от казусите, за които прокуратурата трябва да даде информация дали има данни за престъпна дейност.

Той отрича да има нещо общо с темата за „златните паспорти“, подчертава, че вярва в американското правосъдие и заявява, че „истината относно налагането на санкцията (по „Магнитски“ – б.р.) рано или късно ще излезе на яве“.

„Добре би било „просто Киро“ най-накрая да разбере, че само с повтаряне на мантрите на Иво Прокопиев, не може да води адекватна политика на управление на държавата, а превръщането му в слуга на олигархията  неминуемо ще го доведе до провал“, пише още депутатът, бизнесмен, бивш медиен собственик и неуспял шеф на ДАНС.

В пизицията си Пеевски не пропуска да спомене Иво Прокопиев и "Капитал".

Публикуване цялото съобщение:

"Позиция на народния представител Делян Пеевски

Във връзка с изказването на Кирил Петков, направено вчера пред медиите, в което отново се замесва и моето име, съм подал молба до Българска народна банка да се извърши проверка на банковия кредит на „Булгартабак“ предоставен от „Българска банка за развитие“ с оглед евентуални нарушения, въпреки че темата вече многократно е коментирана публично и е ясно, че аз нямам никакво отношение по същата. В изказването си Петков за пореден път повтори манипулациите и внушенията на олигархичния кръг „Капитал“ и Иво Прокопиев спрямо мен, което започва да се превръща в модел на поведение на новите управляващи. В тази връзка смятам, че по темата цигари и тютюнева индустрия най-добре е запознат партньорът на Петков Асен Василев, както и спонсорите на „Продължаваме промяната“ и ако Кирил Петков намали спускането по снежните магистрали, то със сигурност ще разбере това. Темата „Магнитски“ също е достатъчно ясна, като постоянното повтаряне на инсинуациите на кръга „Капитал“ няма да променят факта, че санкцията е обжалвана от страна на моите адвокати по надлежния ред и в съответствие с американския закон. Винаги съм вярвал в американското правосъдие и в това, че истината относно налагането на санкцията рано или късно ще излезе наяве, включително и че аз нямам никакво участие в твърденията за търговия със златни паспорти. В тази връзка защо от „Продължаваме промяната“ не приеха предложението на ДПС за отмяна на инвестиционното гражданство, като за сметка на това елементарно преписаха предложения от нас проектозакон, но без искането ни за пълна проверка на всички издадени до момента златни паспорти. Показателно е също, че след девет месеца проверки (откакто са на власт и чрез служебните правителства) не установиха нищо по отношение на мен, защото нищо нередно няма, въпреки многобройните лъжи и манипулациите на кръга „Капитал“ и контролираните от Прокопиев медии. Добре би било „просто Киро“ най- накрая да разбере, че само с повтаряне на мантрите на Иво Прокопиев, не може да води адекватна политика на управление на държавата, а превръщането му в слуга на олигархията неминуемо ще го доведе до провал."

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.